HRVATSKA - ENGLESKA 0-0: / Vratnica, greda i raspoloženi Livaković sačuvali mrežu Vatrenih u atmosferi kakva se valjda neće ponoviti

Image
Foto: PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija i engleska izabrana vrsta remizirale su odigravši 0-0 pred praznim tribinama Rujevice u Ligi nacija

12.10.2018.
22:35
PIXSELL
VOYO logo

U susretu 3. kola skupine D prve jakosne skupine Lige nacija Hrvatska i Engleska su na stadionu Rujevica u Rijeci igrali 0-0. Utakmica se igrala pred praznim tribinama zbog kazne Hrvatskoj izrečene zbog kukastog križa iscrtanog na travnjaku poljudskog stadionu prije tri godine, a sudio je Brych iz Njemačke.

Komorna atmosfera

Polufinalisti nedavnog Svjetskog prvenstva u Rusiji su u komornoj atmosferi na Rujevici odigrali prilično slabu utakmicu, poglavito u prvom poluvremenu tijekom kojega su se igrači, činilo se, privikavali na neobične uvjete na stadionu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U siromašnom prvom poluvremenu svaka je reprezentacija stvorila samo po jednu izglednu situaciju pred suparničkim vratima. Priliku za Hrvatsku u 37. minuti propustio je Kramarić, njegov udarac sa 11 metara nakon prizemnog ubacivanja Pivarića išao je ravno u Pickforda. Englezi su mogli povesti u 43. minuti kada je nakon ubacivanja Hendersona iz kuta Dier nadskočio Kovačića, ali je njegov udarac glavom zaustavila vratnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Živahno u nastavku

Nastavak je počeo mnogo živahnije, a nakon uvodnog pokušaja Perišića koji čiji je prizemni udarac sa 20-ak metara u 49. minuti Pickford uspio odbiti, Englezi su u razdoblju od 51. do 57. minute imali tri sjajne šanse za preuzimanje vodstva. Prvo je Kane udarcem glavom s pet metara nakon još jednog lijepog centaršuta Hendersona pogodio gredu, da bi Rashford u 55. i 57. minuti dva puta izbijao sam pred Livakovića, no mladi hrvatski vratar je oba puta uspio spasiti svoju mrežu. U prvoj situaciji Rashford je slabo pucao, no u drugoj je uputio mnogo bolji udarac, ali Livaković se istaknuo sjajnim refleksom.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

TUŽNI PRIZORI S RUJEVICE: Prazne tribine pokvarile nogometni praznik

Image

TUŽNI PRIZORI S RUJEVICE: Prazne tribine pokvarile nogometni praznik

Hrvatska je sredinom drugog poluvremena počela pokazivati više odlučnosti u igri prema naprijed, a to se prvenstveno odnosi na Rebića koji je u 67. minuti prvo proigrao Kramarića koji je pucao pored vratnice, da bi potom u 70. minuti sa 18 metara gađao gornji lijevi kut Pickfordovog gola, no bio je malo neprecizan. Jedvaj se u 86. minuti odlično probio po desnoj strani, no Kramarić je ponovno loše reagirao.

Španjolska u uvjerljivom vodstvu

Na polovici natjecanja u skupini D vodi Španjolska sa šest bodova, a Engleska i Hrvatska imaju po bod.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će za tri dana također u Rijeci odigrati prijateljsku utakmicu protiv Jordana, dok će sljedeća dva nastupa u Ligi nacija imati u studenome, 15. studenoga će u Zagrebu ugostiti Španjolsku, a 18. studenoga će gostovati kod Engleske u Londonu.

Sljedeću utakmicu u ovoj skupini igrat će Španjolska i Engleska u Sevilli u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rujevica, 2. kolo Lige nacija, Rijeka

HRVATSKA - ENGLESKA 0-0

HRVATSKA: Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Pivarić - Kovačić, Modrić, Rakitić - Rebić, Kramarić, Perišić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ENGLESKA: Pickford - Walker, Stones, Maguire - Sterling, Henderson, Dier, Barkley, Chilwell - Rashford, Kane

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90+4. minuta:KRAJ! Utakmica je završila rezultatom 0-0.

90. minuta: Igrat će se još četiri minute sudačke nadoknade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86. minuta: Šansa sad za Hrvatsku nakon što je Tin Jedvaj napravio nered u obrani Engleske. Nula na obje strane semafora i dalje.

80. minuta: Marko Livaja je u igri, Ante Rebić seli na klupu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74. minuta: Pogodak postižu Englezi, ali on je opravdano poništen zbog nedozvoljene pozicije strijelca Harryja Kanea. I dalje 0-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

72. minuta: Kovačić napušta igru nakon prekršaja. Ulazi Milan Badelj.

70. minuta: Rebić! Sam je Rebić stvorio sebi šansu i dalekometnim udarcem, desnom nogom s vrha šesnaesterca naciljao gornji lijevi kut Pickfordova gola. Lopta je prohujala uz vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ohrabruju posljednje minute utakmice, Hrvatska izgleda bolje i više prijeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68. minuta: Promjena u redovima Hrvatske, Ivan Perišić iz igre, Marko Pjaca na travnjak.

67. minuta: Kramarić je sad bio u šansi nakon ubacivanja Rebića. Ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58. minuta: Zaslužena javna opomena za Tina Jedvaja koji je uklizavajući promašio loptu, ne i gležanj Erica Diera.

57. minuta: Nova šansa Engleske, opet Rashford, ali opet i Livaković. Ostaje 0-0, ali činjenica je da su Englezi stisnuli Vatrene u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55. minuta: Možda i najveća prilika na utakmici sad za Engleze. Marcus Rashford je primio ubačaj s desne strane, sam, neometan u prilici jedan na jedan protiv Livakovića. Traljav je bio njegov pokušaj, hrvatski vratar bez problema brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50. minuta: Imala je Hrvatska šansu preko Perišića, ali Englezi puno ozbiljniju u nastavku. Zatresla se greda nakon udarca glavom Harryja Kanea!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46. minuta: Započelo je drugo poluvrijeme!

45. minuta: Završeno je prvo poluvrijeme. Rezultat je 0-0.

43. minuta: Sreća sad za Livakovića i Vatrene. Dier je bio najviši nakon ubacivanja iz kuta, Livaković nemoćan. Srećom, lopta je zaustavljena na okviru gola.

37. minuta: Kakva šansa za Hrvatsku! Pivarić je ubacio s lijeve strane, Rebić lukavo propustio loptu kroz noge i ona stiže do Kramarića koji neometan puca, ali ravno u ruke Pickforda. Šteta, bila je ovo najbolja šansa na utakmici. Ostaje 0-0.

27. minuta: Iako je u pitanju utakmica za bodove u Ligi nacija, sve ovo izgleda prilično prijateljski. Ipak, žuti karton za Matea Kovačića zbog prekršaja na Rashfordu.

23. minuta: Sve bolje izgleda igra Hrvatske, ali i dalje je početnih 0-0.

17. minuta: Ubacivanje Rebića nakon trka po desoj strani, bez većih opasnosti za gostujući gol.

Galerija

12. minuta: Manja drama pred golom Hrvatske, Chilwell je probio po lijevoj strani, ubacio u pet metara prema Sterlingu ispred kojeg čisti Vida.

10. minuta: Prošlo je deset minuta utakmice iz koje je u ovom trenutku zaista nemoguće izvući nešto zanimljivijeg. Vjerojatno se dosađuje i malobrojna publika koja utakmicu gleda sa svojih balkona.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

6. minuta: Zbog prekršaja na Ivanu Rakitiću žuti karton je pokazan Jordanu Hendersonu.

4. minuta: Zasad zbivanja između šesnaesteraca. Teško je načuditi se tome da se čuje baš svaka riječ koju nogometaši izgovore, nema huka s tribina, nema aplauza podrške...

1. minuta: Utakmica je započela!

Atmosfera je - nikakva. Čuje se svaki uzvik s travnjaka, svaki udarac lopte...

20:43 - Sve je spremno za početak, još minuta-dvije i krećemo!

20:40 - Igrači su u tunelu, pozdravljaju se i slušaju posljednje upute pred početak utakmice.

20:20 - Ovako izgleda Rujevica u ovim trenucima:

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

12.10.2018., Rujevica, Rijeka - Liga nacija, Hrvatska - Engleska. Prazne tribine

Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

20:00 - Nekih 45 minuta prije početka utakmice atsmofera na Rujevici prilično je tužna. Tribine su puste, a dio engleskih medija ne može se tome načuditi. I pritom pomalo i 'bocnuti' domaćina...

Nogometne reprezentacije Hrvatske i Engleske tri mjeseca nakon polufinala SP-a i spektakla na Lužnjikiju igraju na Rujevici bez gledatelja u susretu novog natjecanja UEFA-e, u trećem kolu skupine Lige nacija.

LUKA ‘ZAPALIO’ ENGLEZE: ‘Vidio sam Modrićeve komentare i to nije bilo baš najugodnije za čitati’

S njima je u grupi i vodeća momčad skupine Španjolska, koja je prethodno dobila obje reprezentacije: Englesku 2-1 u Londonu i Hrvatsku 6-0 u Elcheu. Taj poraz u Elcheu, težak, još uvijek je u glavama svih navijača Hrvatske. Ovo je utakmica iskupljenja, mora se isprati taj gorak okus...

Popravljanje dojma

Izbornik Dalić već tjedan dana govori o popravljanju dojma koji je ostao nakon Španjolske. Dalić je sretan što su se vratili Rebić i Kramarić.

Jedvaj na desnom boku

Kao što je sam rekao, to je za nas bitno u ofenzivnom dijelu, utoliko je postava kompletnija, iako nam i dalje nedostaje podosta igrača. Hrvatska na Englesku ide sa šestoricom startera iz Moskve, Lovrenom, Vidom, Rakitićem, Modrićem, Perišićem i Rebićem.

Izbornik je imao dvojbu u obrani, ali je na kraju na desni bok stavio Tina Jedvaja.

Sastav Vatrenih

Na golu će biti Livaković, u obrani Jedvaj, Lovren, Vida i Pivarić, u vezi Kovačić koji je standardan u Chelseaju, Rakitić i Modrić diktirat će vezu, te u napadu Perišić, Rebić i Kramarić.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo