HRVATSKA DOZNALA PROTIVNIKE U FINALU EUROPSKOG PRVENSTVA: / Prijeti nam najopasnija reprezentacija na cijelom turniru

Image
Foto: UEFA

Hrvatska će finale igrati protiv Španjolske u subotu u 20 sati

12.9.2019.
20:36
UEFA
VOYO logo

Hrvatska futsal U-19 reprezentacija na pragu je pravog sportskog čuda. Izbornik Marinko Mavrović i njegovi momci preskočili su Portugal u polufinalu europskog prvenstva i plasirali se u finale u kojem će igrati protiv rešrezentacije Španolske.

Španjolci su dosad odigrali najbolji turnir od svih reprezentacija i zasluženo se plasirali u finale. U polufinalu su pobijedili Poljake rezultatom 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Furija je dominirala čitavim susretom od samog početka. Stvarali su puno prilika, ali nikako nisu mogli prijeći u vodstvo. I stigla im je kazna za promašene prilike. Tomasz Palonek pogodio je mrežu nakon sjajne akcije i Poljska je povela 1:0. Bio je to njihov prvi udarac prema španjolskom golu.

Image
MLADI HRVATSKI MALONOGOMETAŠI NA VRATIMA RAJA: /

U dramatičnoj završnici svladali Portugal i ušli u finale Europskog prvenstva

Image
MLADI HRVATSKI MALONOGOMETAŠI NA VRATIMA RAJA: /

U dramatičnoj završnici svladali Portugal i ušli u finale Europskog prvenstva

Španjolci su se u nastavku probudili i ubacili u višu brzinu. U 14. minuti Ricardo Mayor je poravnao rezultat na 1:1, a onda je uslijedio potpuni preokret. Antonio Perez zabio je u 19. minuti iz kaznenog udarca, a Gordillo u 24. minuti odmjerenim udarcem po podu povisio rezultat na konačnih 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će finale igrati protiv Španjolske u subotu u 20 sati.

Hrvatska najmanje srebrna

Do polufinala mladi malonogometaši stigli su na dramatičan način. Mreže su mirovale sve do 31. minute, kada je portugalski vratar Paco povukao protunapad te uposlio Celija, koji pogađa bliži Čizmićev kut za vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako su Portugalci imali svoje prigode za drugi pogodak, Hrvatska nije odustala od potrage za izjednačenjem te je u završnici zaigrala s igračem više u polju. Jurlina je dvije sekunde prije kraja fantastično pogodio za 1:1 i ulazak u produžetke.

U posljednjoj minuti prvog produžetka Rodrigues je ubacio sa strane, a Chuva iz neposredne blizine zabio za 2:1, no ni tada nije bio kraj. Manje od dvije minute prije kraja drugog produžetka Vukelić je pucao iz teške situacije, a lopta je završila iza Paca za novo dramatično izjednačenje koje je dovelo do raspucavanja sa šest metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj, posljednoj seriji hrvatski vratar Čizmić obranio je pokušaj Nevesa, da bi Jurlina potom zapečatio sjajan uspjeh mladih Hrvata.

Hrvatska je do polufinala u Rigi stigla pobjedama nad Nizozemskom i Ukrajinom, nakon uvodnog poraza od Španjolske, dok je Portugal osvojio Skupinu A sa sve tri pobjede, protiv Latvije, Poljske i Rusije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo