'HRVATI SU U RUSIJI KAO KOD KUĆE, SP SE IPAK ODRŽAVA NA ISTOKU': / Ovako ugledni engleski novinar vidi Hrvatsku

Image
Foto: AFP

'Jedan od glavnih razloga za uspjeh Hrvatske činjenica je da praktički igraju na domaćem terenu'

4.7.2018.
16:25
AFP
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija i dalje je tema engleskih medija, posebno sad nakon činjenice kako se ove dvije momčadi mogu sastati u polufinalu. U tom našem ždrijebu nalazi se i Gordi Albion koji, ruku na srce, i nije jučer u Moskvi nešto posebno oduševio protiv Kolumbije, uostalom kao niti na cijelom turniru...

ENGLEZI VIDE VATRENE KAO PROTIVNIKE U POLUFINALU: ‘Najbolja momčad turnira su, a pokazali su još nešto’

Nije niti Hrvatska protiv Danske, ali uvjerljivije je prošla skupinu pa je cjelokupni dojam bolji. Pa tako Martin Samuel, jedan od najuglednijih novinara britanskog tabloida Daily Maila zaključio je da je jedan od glavnih razloga za uspjeh Hrvatske činjenica da praktički igraju na domaćem terenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo je prvi put u povijesti da se SP održava u istočnoj Europi'

"Domaći teren je velika stvar na Svjetskim prvenstvima. Ako čak i niste domaćin, važno se tako osjećati. Ovo je prvi put u povijesti da se Svjetsko prvenstvo održava u istočnoj Europi i prvi put u zadnje 24 godine su dvije istočnoeuropske momčadi došle do četvrtfinala. Hrvatska i Rusija igrat će međusobno u subotu u Sočiju i prisjetiti nas na 1994. godinu i susret Rumunjske i Bugarske kad su Bugari prošli u polufinale. Ovo sigurno nije slučajnost", stoji u tekstu Martina Samuela koji, nadalje, ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"Naravno, pomaže ti kad u momčadi imaš igrača poput Luke Modrića. Nije sve stvar samo i isključivo lokacije. Isto tako, ne može se reći da svaka južnoamerička nacija briljira u Južnoj Americi, a ove godine druge dvije istočnoeuropske zemlje Srbija i Poljska nisu prošle skupinu. No, kroz povijest SP-a bilo je nekih neobičnih rezultata reprezentacija koje su se jednostavno uklopile u okruženje. Sjetite se prolaska Kostarike i Urugvaja iz skupine s Engleskom i Italijom u Brazilu 2014. godine. Ili činjenice da je Čile razbio Španjolsku i ispred nje prošao u osminu finala".

Ćorluka i Olić heroji u Moskvi

Piše spomenuti novinar i o Vedranu Ćorluki i Ivici Oliću, dokapetanu i legendarnom bivšem igraču, sad Dalićevom pomoćniku u stožeru, kao o nogometašima koji su heroji u Moskvi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Udaljenost Hrvatske i Rusije je 1200 km, kao naprimjer između Londona i Osla. No, vikinzi i Englezi nisu toliko različiti, baš kao što će se Hrvati prije idenficirati kao istočnoeuropska zemlja, iako su bliže Italiji", zaključak je Daily Maila.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Raspored utakmica četvrtfinala Svjetskog nogometnog prvenstva:

Petak, 6. srpnja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nižnji Novgorod: URUGVAJ - FRANCUSKA (16 sati)

Kazanj: BRAZIL - BELGIJA (20 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Subota, 7. srpnja:

Samara: ŠVEDSKA - ENGLESKA (16 sati)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Soči: RUSIJA - HRVATSKA (20 sati)

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo