'HRVATI SU ISLANĐANIMA ODUZELI SAN': / Svjetski mediji hvale novu pobjedu Vatrenih; 'Hrvatska je besprijekorna'

Image
Foto: AFP

Svjetski mediji pišu o pobjedi Vatrenih na Islandom

27.6.2018.
8:15
AFP
VOYO logo

"Hrvatska je zasluženo osvojila skupinu D", drže svi inozemni mediji koji su još jednom puni hvale na račun igre Hrvatske. Dobro, možda ne toliko na samu prezentaciju jer naši, ruku na srce, i nisu odigrali nešto posebno spektakularno dobro.

POJAVIO SE I JEDAN DETALJ U UTAKMICI HRVATSKE I ISLANDA KOJI ZABRINJAVA: ‘Ne slažem se s time što je igrao, Danska će biti prekretnica’

Međutim, važno je to da se uzelo tri boda, s maksimalnim učinkom plasiralo se u osminu finala, a tako ionako odlika velikih momčadi je da, i kad ne igraju posebno dobro, pobjeđuju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski Eurosport naglasio je da su "Islanđanima Hrvati oduzeli san".

'Prvi koji im je oduzeo san bio je Badelj'

"Prvi koji im je oduzeo san bio je Milan Badelj sa svojim golom za 1-0, a dokrajčio ih je Perišić u sudačkoj nadoknadi. To je ono što je vidljivo s popisa strijelaca, ali ključni čovjek koji Islanđanima nije dopustio prolaz jest vratar Lovre Kalinić. Opravdao je zbog čega je proglašen najbolji vratarem u Belgiji, opravdao je zbog čega ima visoki rejting", ispisao je reporter Eurosporta, Pete Sharland, u svojem izvještaju utakmice i dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moraju pronaći strijelca. Nisu imali pravog napadača, ali uputili su čak 17 udaraca prema vratima. Međutim, nemaju Islanđani golgetera."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski tabloid Telegraph naglasio je kako su Islanđani odigrali najbolju utakmicu na SP u Rusiji, ali nisu mogli protiv pričuvnog sastava Hrvatske...

KAKO DO FINALA? Prvo treba proći Dance, a evo što nas čeka poslije toga

"Dalić je Islandu pružio svaku šansu da ponovi svoju pobjedu nad Hrvatskom u kvalifikacijama za SP. Izmijenio je gotovo cijelu momčad. Nos Birkira Bjarnasona bio je razbijen od strane lakta Marka Pjace i bio je prisiljen napustiti teren na nekoliko minuta, za to vrijeme Messi je zabio za Argentinu u drugoj skupini protiv Nigerije. Hrvatska je igrala nogomet bez rizika, dok su prije dvije godine, poput Engleske, igrali na duge lopte", piše Telegraph.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ESPN: 'Perišić je bio ključ pobjede protiv Islanda'

Selimo malo "s one strane Atlantika". Idemo preko bare prema američkim medijima. Inače, nogomet se popularizirao u SAD-u i tim smjerom idu i izvještavanja s ovog SP-a. Možda i najdetaljnije i najbolje do sad. Ugledni ESPN tako u svojem izvještaju utakmice javlja:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je osvojila grupu D nakon što su Badelj i Perišić zabili. Perišić je bio ključ pobjede protiv Islanda...

'Modrić Hrvatskoj olakšao put prema potvrdi Danske u osmini finala'

"Neka nova, ali radišna i jaka Hrvatska nagradila je svoju igru jer im je 90. minuti pogodio za 2-1 Ivan Perišić. Upravo je strijelac pobjedničkog gola jedan od onih malobrojnih iz prvih 11 koji nisu odmarali. Zajedno sa Lukom Modrićem, koji je u posljednji trenutak bio stavljen od prve minute kako bi olakšao Hrvatskoj put prema potvrdi Danske u osmini finala natjecanja. Island, koji je imao pregršt dobrih šansi, iznenadio je u utakmici, ali i završio svoj put na SP-u".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najtiražnijih dnevnih listova u Amerivi, također ugledni New York Times, u svom izvještaju u kojem stoji slika slavlja Milana Badelja, ističe:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatska je kompletirala perfektni učinak u skupini D s maksimalne tri pobjede. Iako je Island mogao na kraju otići do pobjede i prolaza u osminu finala, Hrvatska je i bez kapetana Luke Modrića na terenu došla do 2-1 i time uništila sve ambicije Islanđana. Napustili su Svjetsko prvenstvo s jednim bodom, ali njihova je utjeha što su jedini zabili pogodak besprijekornoj Hrvatskoj".


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo