HRVATI NA CIJENI: / Rijekin vratar pred transferom snova, ali ipak nije hrvatski rekorder

Image
Foto: PIXSELL, Slavko Midzor

Rijeka će prodajom vratara Ivana Vargića u Lazio trebala zaraditi 2,7 milijuna eura, što bi, trebala postati druga najveća odšteta plaćena za hrvatskog vratara, piše Goal.com.

2.2.2016.
13:00
PIXSELL, Slavko Midzor
VOYO logo

Sadašnji rekorder je Matej Delač, kojega je 2010. godine, kao 18-godišnjaka, za tri milijuna eura iz zaprešićkog Intera doveo Chelsea.

Prvi Delač, drugi Pletikosa

Delač nakon toga nije ostvario karijeru kakvu je najavljivao u juniorskim danima. Od tada je na posudbama, selio se od Vitessea, Dinama iz Čeških Budejovica, Vitorije Guimaraes, Vojvodine, Arlesa-Avignona, a trenutačno je igrač Sarajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vargić bi odlaskom u Lazio i odštetom od 2,7 milijuna eura nadmašio i svojedobnu prodaju Stipe Pletikose kojeg je moskovski Spartak 2007. godine za 2,5 milijuna eura kupio od ukrajinskog Šahtara.

Sadašnji vratar reprezentacije treći je na toj listi. Za njega je Monaco 2012. godine platio Hajduku okruglih milijun eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kalinić nesuđeni rekorder

Lovre Kalinić nesuđeni je rekorder kad su u pitanju hrvatski vratari. Hajdukov čuvar mreže bio je ove zime nadomak transfera u engleski Premiership. Aston Villa je bila spremna platiti čak 6,5 milijuna eura, no zapelo je na radnoj dozvoli, koja na kraju Kaliniću ipak nije odobrena.

Što se tiče transfera stranih vratara, rekord drži Talijan Gianluigi Buffon. Za njega je 2001. godine Juventus platio Parmi čak 52,88 milijuna eura. Na drugom mjestu je Bayern koji je za Manuela Neuera prije pet godina Schalkeu platio 30 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo