HRVAT JE KRVARIO ZA MOMČAD: / Mandžo oduševio i Engleze! 'Ovo je najčudesniji dio njegovog uspjeha...'

Image
Foto: AFP
1.6.2017.
20:57
AFP
VOYO logo

Mario Mandžukić ove sezone i nije se baš nazabijao kako to on inače radi ("samo" 10 golova u 49 utakmica u kojima je zaigrao uz osam dodavanja). No, hrvatski neumorni ratnik svojom je požrtvovnošću, upornošću, radom u igri, doslovnom krvarenju za momčad i prihvaćanje nove uloge u momčadi na lijevom krilu, čime je postao novo jako oružje Allegrija, oduševio navijače Juventusa. Toliko da su mu dali titulu najkorisnijeg igrača Juventusa za ovu sezonu.

Image
Foto: Screenshot: You Tube

NEUMORNI HRVAT KRVARIO JE ZA JUVE: Mario Mandžukić dobio konačno priznanje! Talijani se poklonili ‘ratniku’

Osvojio navijače

Hrvatski napadač osvojio je 44.9% glasova, a iza sebe je ostavio Higuaina (33%), legendarnog Buffona (10.2%) i Dybalu (6.5 %). Nekoliko glasova dobili su još samo Bonucci, Pjanić i Dani Alves.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, ALBERTO PIZZOLI

O tome koliko je Mandžukić bitan za igru Juventusa, najbolje svjedoče riječi bivšeg talijanskog braniča i komentatora Sky Sporta Danielea Adanija. Adani je usporedio Mandžinu ulogu s ulogom koju je imao Samuel Eto’o 2010. godine kada je Inter osvojio trostruku krunu.

Pretvorio mašinu za gol u nogometaša koji rovari za momčad

Guardian je, pak, o Mandžukiću napisao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerojatno najčudesniji dio uspijeha Hrvata u Juventusu je činjenica da je do dolaska u Torino, veći dio svoje karijere, igrao kao napadač. Allegri je u Juventusu pretvorio mašinu za gol u nogometaša koji rovari za momčad i to na lijevom krilu. Ta transformacija na kraju je ispala zadivljujućom i nogometaš koji je navršio 31. godinu proteklog mjeseca produžio je ugovor s klubom. Buffon je to jako dobro objasnio. 'Moramo uzeti Marija kao primjer. On je poput velike agresivne gorile koja nikad ne odustaje. Samo trči divlje okolo.' Kakav komentar...", piše Guardian i ističe još dva imena koja su bila ključna u izgradnji jakog, moćnog Juventusa. Khedira i Alves.

Image

POHVALA NA BUFFONOV NAČIN: Legendarni vratar istaknuo Mandžukića usporedivši ga pritom sa – gorilom

Sjajan spoj u momčadi

"Upravo su njih dvoje glavni razlog zašto je Juventus u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida ove subote. Klub je pogodio njihovim dovođenjima. U odličnoj su formi, a veterani. A kad njima pridodamo Barzaglia, Bonuccija, Chiellinija i Buffona, onda dobijemo jaku momčad. Allegri je zadržao veterane i pridodao neke nove igrače, kao npr. Pjanića i Higuaina koji je doveden za 75, 3 milijuna funri prošlog ljeta iz Napolija", stoji u tekstu Guardiana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo