HRT OSTAJE BEZ SVIH VELIKIH NATJECANJA? SP / u Rusiji moglo bi biti posljednje natjecanje na nacionalnoj televiziji

Image

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju mogli bismo na Svjetskom prvenstvu u Rusiji posljednji put gledati na HRT-u.

28.11.2017.
8:27
VOYO logo

Naime, Uefa je prošlog tjedna objavila popis televizijskih kuća s kojima je potpisala ugovore o otkupu prava na emitiranje utakmica kvalifikacija i glavnog turnira Europskog prvenstva, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022., Lige nacija te drugih utakmica.

Ugovor je potpisan s televizijskom kućom Sport Klub koju se može pratiti samo u sklopu određenih kabelskih i satelitskih operatera, ali uz nadoplatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stjepan Balog, urednik sportskog programa HRT-a, objavio je ljetos kako se hrvatska nacionalna televizija uključila u borbu za prava, ali očito je da njihova ponuda i nije bila pretjerano izdašna.

HRT-u preostaje mogućnost da se pokuša dogovoriti sa Sport Klubom i otkupiti neke utakmice, a hoće li to i učiniti s Prisavlja još nisu obznanili. Svjetsko prvenstvo u Rusiji tako bi moglo biti posljednje koje će se moći gledati na nacionalnoj televiziji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Liga nacija počinje u rujnu sljedeće godine, a radi se o natjecanju koje je zamišljeno kao zamjena za velik dio prijateljskih utakmica, a kroz koje će reprezentacijama (njih 55) biti omogućeno igrati dvoboje protiv podjednako jakih momčadi. Natjecanje će biti podijeljeno u četiri jakosne lige (A, B, C i D), a svaka liga bit će podijeljena na četiri skupine s po tri ili četiri reprezentacije.

Hrvatska je smještena u treću jakosnu skupinu A lige u kojoj je očekuju domaći i gostujući ogledi protiv dviju reprezentacija iz prve jakosne skupine iste grupe u kojoj su Njemačka, Portugal, Belgija i Španjolska, odnosno druge jakosne skupine A grupe u kojoj su Francuska, Engleska, Švicarska i Italija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Ovdje pogledajte Uefine dokumente o pravima otkupa prijenosa:

Europsko prvenstvo 2020.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020., kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022., Liga nacija, preostale utakmice

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo