HORDE ZLA 'APOKALIPTIČNO' KOPIRALE TORCIDU: / Ovako je izgledalo nebo iznad Splita 2011. godine i Sarajeva sinoć

Image
Foto: Screenshot: Facebook - You Tube

Najžešći navijači Sarajeva sinoć su u ponoć proslavili 30. rođendan velikim vatrometom iznad glavnog grada Bosne i Hercegovine, proslava koja je sve podsjetila na 100. rođendan Hajduka.

6.10.2017.
19:12
Screenshot: Facebook - You Tube
VOYO logo

Naime, 13. veljače 2011. godine nebo iznad Splita obasjalo je na stotine raketa. Baklje su se palile gotovo na svakom uglu grada, "kantun" je bio u bojama splitskog velikana. Iako je bila noć, Split je zasjao "dnevnim" svjetlom, sve se zacrvenilo, "apokaliptični" prizori i slavlje Torcide odjeknuli su svijetom.

Prizori su bili uistinu spektakularni. U navijačkom svijetu proslava Splićana naišla je na iznimno pozitivan odjek. Svi se dive kako su to torcidaši odradili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ISTICALI LIK ZLOGLASNOG ‘KAPETANA’ KOJI JE MUČIO HRVATE: BiH bruji o skandalu koji je odjeknuo regijom

Najžešći navijači Sarajeva Horde Zla sinoć su proslavili 30. rođendan na, kako to ultrasima i dolikuje - "vrući način"! Pa je tako nebo iznad Sarajeva bilo osvijetljeno raketama i bakljama i sve je podsjetilo na splitsku ludu noć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Horde zla osnovane su 7. listopade 1987. godine, nekoliko mjeseci nakon incidenta na utakmici s beogradskom Crvenom Zvezdom. Tada su navijači s istočne tribine bacili poskoka na gostujuću klupu pa su premješteni na sjevernu tribinu Koševa gdje su i danas. Ta je akcija Hordi Zla ostala upisana u povijest grupe i navijačke scene na prostoru bivše Jugoslavije. Naziv Horde zla nastao je slučajno - na sastanku kada se odlučivalo o imenu skupine, na stolu se našao "Zagor", a naziv tog broja stripa bio je upravo Horde zla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo