HOĆE LI REĆI HVALA? / Vjerovali ili ne, Hajduk u Europi zaradio 220 tisuća eura, a Dinamo mu donio duplo više

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Iz Lokomotive, Gorice i Slavena stigle su zahvalnice, a vjerojatno će se javno ili privatno javiti i ostali.

28.8.2019.
13:17
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Prije nekoliko dana trener Rijeke i bivši igrač Dinama, Igor Bišćan, rekao je jednu vrlo značajnu rečenicu za hrvatski nogomet i to u trenutku kada se njegov klub žalio na to što je Dinamu odgođena prvenstvena utakmica, kako bi se mogli pripremati za uzvrat u Ligi prvaka protiv Rosenborga.

"Trebamo gledati iz neutralne pozicije. Svi su sretni kad im Dinamo donese novac iz Lige prvaka, onda su svi zahvalni. Ako postoji neka logika da se olakša klubovima koji igraju u Europi, a svi živimo od toga, valjda postoji", kazao je to Bišćan i pogodio u 'sridu'. Činjenica je, Dinamo već neko vrijeme ne igra elitna europska natjecanja samo za sebe, već i za cijeli HNL i sve klubove koji se u njemu natječu. Osim što je sjajnim igrama proljetos u Europa ligi donio dva kluba u kvalifikacijama za Ligu prvaka sljedeće sezone, Dinamo je plasmanom u Ligu prvaka ove sezone donio pola milijuna eura svakom klubu u prvoj HNL, a to je mnogima značajna svota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

21.08.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Prva utakmica doigravanja UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - Rosenborg BK. Bruno Petkovic, Dani Olmo, Mislav Orsic, Petar Stojanovic Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Treba li se zahvaliti Dinamu?

Iz Lokomotive, Gorice i Slavena stigle su zahvalnice, a vjerojatno će se javno ili privatno javiti i ostali. Ipak, zanimljivo je reći kako je Dinamo nekim klubovima, koji su se ove sezone već natjecali u Europi i iz nje ispali, donio dvostruko više novca nego što su oni sami zaradili svojim nastupima. Konkretnije, Hajduk je ispao već u prvom kolu od malteške Gzire i zaradio je 220 tisuća eura, a recimo od Dinama će zaraditi pola milijuna eura. Slično vrijedi i za Osijek koji je zaradio nešto više jer je krenuo iz druge faze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglašavamo, novac koji UEFA daje ovim putem, ne smije se koristiti za dovođenje igrača ili plaće, već samo za razvoj akademija i mlađih pogona, a nema kojem klubu u HNL-u to neće dobro doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo