Jurićeva Verona nedavno je otkinula bodove aktualnom talijanskom prvaku Juventusu

Hrvatski trener Ivan Jurić (45) od 2019. godine sjedi na klupi talijanskog prvoligaša Verone i s tom momčadi bilježi sjajne uspjehe.

Iako su im mnogi ove i prošle sezone predviđali borbu za opstanak u elitnom društvu talijanskog nogometa, to se nije dogodilo i Verona se nalazi daleko od dna.

Velikani 'bacili oko'

Jurićeva momčad nakon pola sezone na ljestvici drži devetu poziciju, a u prošloj utakmici otkinula je bodove aktualnom prvaku Juventusu.

Hrvatski trener se zbog sjajnog rada na klupi Verone našao na meti drugih, većih, klubova, a u posljednje vrijeme dovodi ga se u kontekst preuzimanja slavnog Napolija.

Promjena klupske strategije

Predsjednik tog kluba Aurelio De Laurentiis navodno izgubio živce s Gennarom Gattusom pod kojim ta momčad, unatoč velikim ulaganjima ne bilježi očekivane rezultate, i trenutno se nalazi na šestom mjestu Serije A.

De Laurentiis nakon ove sezone namjerava promijeniti klupsku strategiju, trošiti manje novca i posvetiti se mladim talentima koje će razvijati, a u Juriću vidi savršenog trenera za taj zadatak.

'Morat će odmah predstaviti svoje ideje'

Tu priču je prokomentirao Giancarlo Padovan, bivši direktor talijanskog medija Tuttosport.

"Napoliju je potrebna promjena smjera u kojemu idu i to brzo. Ako Napoli ne uđe ne dođu među četiri najbolje momčadi na ljestvici, to će značilti da neće igrati Ligu prvaka drugu godinu zaredom. Mislim da će trener koji će doći nakon Gattusa morati biti dobar u tome da se ne pomiri sa zahtjevima koje klub postavi pred njega", prokomentirao je Padovan za Sky pa zaključio:

"Novi trener će im morati odmah predstaviti svoje ideje kako ne bi bilo nesporazuma. Ne smije dopustiti da na njega utječu stvari koje ga okružuju. Mislim da bi pravi trener za Napoli moglo biti Jurić."