'BOMBA' / HNS želi 'wunderkinda' U-21 reprezentacije Srbije koji ima hrvatsku putovnicu, tamošnji savez se trese: 'Gledamo i znamo što Hrvati rade'

Image
Foto: Profimedia

HNS želi srpskog U-21 reprezentativca Petra Ratkova kojem je majka Hrvatica, a kojom on kao rođen u Beogradu ima i hrvatsku putovnicu

1.7.2023.
16:46
Profimedia
VOYO logo

Srpski mediji i tamošnji nogometni savez u napadu su zbog Petra Ratkova (19) koji je na meti Hrvatskog nogometnog saveza, što su oni okarakterizirali kao potencijalnu "krađu". Mladić rođen u Beogradu kojem je majka Hrvatica, pa preko nje ima i hrvatsko državljanstvo, je u zadnje dvije sezone u TSC-u iz Bačke Topole igrao tako da je visoki (1.93) i jaki golgeter postao napadač mlade reprezentacije Srbije, te izborio transfer iz srpskog vice-prvaka u Salzburg za kojeg je jučer samo za osam minuta igre zabio prvijenac.

Image
AJMO VATRENI /

Crotterdam se puni do vrha, HNS osigurao dodatne ulaznice uoči velikog finala

Image
AJMO VATRENI /

Crotterdam se puni do vrha, HNS osigurao dodatne ulaznice uoči velikog finala

Najbolji austrijski klub, proslavljen po skupljanju supertalenata po Europi i njihovoj prodaji za višestruke iznose od uloženog, plaća za Ratkova odštetu od čak 5 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To je ogroman iznos za tinejdžera iza kojeg su tek dvije sezone u srpskoj Superligi. No tijekom njih je igrao tako da je u 81 nastupu postigao 17 i namjestio 6 golova. Jedno vrijeme je paralelno igrao i srpsku U-21 ligu te u njoj u 7 utakmica postigao 6 golova. 

Stevan Stojanović, sportski direktor srpske reprezentacije, izjavio je za Kurir da Srbija "ozbiljno računa na Ratkova" te da će sigurno dobiti poziv za A reprezentaciju ako se ukaže prilika. Trenutačno je, naime, član U21 reprezentacije za koju je u šest nastupa zabio jedan gol. Stojanović kaže da "gledaju i znaju što Hrvati rade".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svatko ima pravo gledati ono najbolje za sebe. U cijeloj toj priči sve najviše ovisi o igraču i o tome gdje on želi igrati. Za Ratkova mogu reći da se afirmirao u Srbiji i stalan je reprezentativac naše zemlje. Pred njim je lijepa karijera u nacionalnoj selekciji."

Srpski je Savez, istaknuo je Stojanović, već jasno obznanio svoje namjere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pokazali smo to time što ga je Savez selektirao i što je prošao sve mlađe selekcije. Trenutno je prvi napadač mlade srpske reprezentacije. Naš stav je jasan, hoćemo sve najbolje u reprezentaciji Srbije", poručio je.

Ratkov će u kolovozu napuniti 20 godina, visok je 193 centimetra, a prošle je sezone za Bačku Topolu u 40 utakmica zabio 14 golova i upisao 5 asistencija. Večernji list je nedavno pisao da je Hrvat po majci te da ima hrvatsku putovnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GLEDAJTE UŽIVO BKFC 46 EVENT U SUBOTU, 1. SRPNJA OD 21:00 SAT, EKSKLUZIVNO NA PLAY Premiumu!

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo