HNS u ministarstvu: / Najavljen kljucni potez u borbi s huliganima

8.12.2014.
20:38
VOYO logo

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar sa suradnicima te ministar uprave Arsen Bauk s jedne strane, a predsjednik Davor Suker, izvrsni predsjednik Damir Vrbanovic te trojica dopredsjednika Ante Vucemilovic, Ante Kulusic i Duro Bukvic sa strane Hrvatskog nogometnog saveza, pretresali su 90 minuta goruce teme hrvatskog nogometa.

"Svi smo suglasni da borbi protiv huliganizma nema alternative, da treba preispitati clanak 32, stavak 7 Zakona o sprecavanju nereda na sportskim natjecanjima i bolje ga definirati ili brisati. Suglasili smo se oko eventualne izmjene zakonskog okvira koji ce definirati drukciju, bolju zastupljenost 'jacih' klubova i da ce se o tome i dalje razgovarati", rekao je nakon sastanka ministar Mornar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od celnika HNS-a novinarske ekipe nisu uspjele dobiti nikakvu reakciju osim nekoliko recenica predsjednika Davora Sukera:

"Hvala vam. Sve vas volim. Ministar je sve rekao."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O stavovima krovne nogometne organizacije javnost je izvjestena kroz priopcenje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta:

"HNS podrzava promjene unutar ustrojstva zupanijskih nogometnih saveza kako bi se na adekvatan nacin osiguralo zastupanje klubova koji u bitnoj mjeri doprinose razvoju sporta u svakoj zupaniji. Takoder suglasan je da se nastavi dijalog oko moguce promjene zakonskog okvira koji ce to osigurati na svim razinama. U vezi s primjedbama o nejednakom tretmanu Hajduka u disciplinskim postupcima od strane HNS-a, HNS ce uciniti detaljnu analizu dosadasnjih odluka i ukoliko se ustanovi neujednacenost u pristupu poduzet ce se odgovarajuce mjere", stoji u priopcenju sa sastanka na cetvrtom katu zgrade MZOS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministar Mornar rekao je da nije bilo govora o vremenskim okvirima unutar kojih bi se spomenute zakonske promjene trebale dogoditi, a ministar uprave Arsen Bauk rekao je da ocekuje prijedloge izmjena zakona u saborskim klupama na pocetku proljetnog zasjedanja.

Dijalog o svim spomenutim temama bit ce nastavljen i u prosirenom sastavu. Vec za pocetak sljedeceg tjedna ministar Mornar je najavio da ce se predstavnicima MZOS-a, Ministarstva uprave i HNS-a na sastanku pridruziti predstavnici Povjerenstva Grada Splita i zupanijskog nogometnog saveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo