HNS SE OBRUŠIO NA TORCIDU: / 'Nisu spremni na dijalog! To je potvrdilo i njihovo sramotno priopćenje'

Image

U organizaciji Vijeća Europe i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u srijedu je u Splitu održan Okrugli stol na temu 'Dijaloga, odnosa i komunikacije s navijačima'.

13.10.2016.
16:29
VOYO logo

Pred sami početak sastanka s temom sigurnosti na sportskim natjecanjaima predstavnici Torcide i Udruge Naš Hajduk napustili su okrugli stol nakon što je odbijen njihov zahtjev da na njemu budu i predstavnici HNS-a.

"Neprihvatljivo nam je raspravljati sa slugama apsolutnog gospodara nogometa u Hrvatskoj, čovjeka optuženog za pronevjeru više stotina milijuna kuna te smo ponudili nekoliko opcija kako bi se program ipak odradio. Kako nije bilo jasnog odgovora, naši predstavnici su organizatorima i sudionicima zahvalili na pozivu, predali materijale pripremljene za ovu priliku i kratko ih upoznali s više od desetljeća borbe protiv mafije u hrvatskom nogometu, te su napustili skup", poručili su između ostalog predstavnici Torcide i Udruge naš Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TORCIDA NAPUSTILA OKRUGLI STOL VIJEĆA EUROPE: /

'Suradnje s uzurpatorima hrvatskog nogometa neće biti'

Image
TORCIDA NAPUSTILA OKRUGLI STOL VIJEĆA EUROPE: /

'Suradnje s uzurpatorima hrvatskog nogometa neće biti'

Dan nakon ovog događaja stigla je i reakcije iz HNS-a.

"Nažalost, zanimljivi okrugli stol na kojem je otvoreno puno aktualnih tema prošao je bez sudjelovanja predstavnika navijačke udruge Torcida te udruge Naš Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, predstavnici tih dviju udruga, Damir Grujić i Slaven Tadić, na samom su početku postavili odlazak predstavnika HNS-a kao uvjet za daljnju suradnju. Takav ultimatum su predstavnici organizatora, Vijeća Europe i MZOS-a, rezolutno odbili, smatrajući kako sukladno dobroj europskoj praksi u dijalogu nema mjesta ultimatumima i uvjetima, a da je upravo dijalog jedini ispravan i mogući način rješavanja bilo kakvih neslaganja.

Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić
Image
Foto: PIXSELL, Marko Prpić

Hrvatska nogometna reprezentacija okupila se u Zagrebu uoči utakmica protiv Bugarske i Malte. Prve su to pripreme koje će voditi novi izbornik Ante Čačić i njegov kontrolor Romeo Jozak, a društvo je pozdraviti došao i predsjednik HNS-a i samoprozvani brend Davor Šuker.

Na taj način, predstavnici udruga Torcida i Naš Hajduk pokazali su međunarodnim institucijama, ali i hrvatskoj javnosti, da u ovom trenutku nisu spremni na bilo kakav dijalog, i otklonili mogućnost rješavanja problema na jedini demokratski način. To je potvrdilo i sramotno i uvredljivo priopćenje za javnost koje su zajednički objavili Torcida i Naš Hajduk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U napuštanju Okruglog stola predstavnicima Našeg Hajduka i Torcide pridružio se i Hajdukov časnik za vezu s navijačima Kristian Petric.

Okrugli stol je tako nastavljen bez predstavnika Torcide, Našeg Hajduka i HNK Hajduk te je uspješno priveden kraju nakon niza zanimljivih izlaganja i diskusija na temu komunikacije između navijača i klubova, navijača i policije, navijača i lokalne zajednice te navijača i državnih institucija", poručili su iz HNS-a čije cijelo priopćenje možete pročitati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo