HRVATSKI NOGOMETNI SAVEZ O NEREDIMA: / 'Sve informacije ukazuju da je Torcida bila organizator i predvodnik...'

Image
18.6.2016.
16:18
Play logo

"Prije polaska u Francusku imali smo informacije što bi se moglo dogoditi i sa njima smo upoznali Ravnateljstvo policije i Uefu, francusku policiju i sve relevantne službe koje se bave navijačkim neredima. Dan uoči nogometne utakmice održan je sigurnosni sastanak na kojem smo upoznali sve snage sigurnosti s onime što se sprema. Nadalje, na dan utakmice na organizacijskom satanku je sve ponovljeno. Prije počekta susreta sa delegatom smo podijelili informacije o tome da je velik dio navijača koji su pripadnici ultra skupina ušao na tribinu na kojoj su se nalazili hrvatski navijači. To je i foto-dokumetirano. U poluvremenu smo upoznali sve važne osobe da će se u 85. minuti prekinuti utakmica. Svi ste mogli vidjeti da je francuska policija u 82. minuti napravila kordon ispred navijača da bi tri minute kasnije krenuo kaos", započeo je Marković kronološku analizu, a potom Antolić nastavio objašnjavti kako je moguće, uz sva saznanja, da je to kaosa došlo:

'Ne možemo hapsiti one koji su krenuli iz Splita'

"Nikoga ne prozivamo i nemamo alate za rješavanje ovakvih stvari. To mogu obavljati samo policija i pravosuđe. Mi ne možemo zapovijedati francuskoj policiji da uđe na tribinu niti možemo hapsiti huligane koji su krenuli iz Splita. Možemo se samo obratiti hrvatskoj državi i organizatorima natjecanja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je Antolić i sljedeće:

"Hrvatska policija se treba baviti 365 dana u godini s ekstremnim navijačima. Za to imaju kapacitete i iskustvo. U kriminalističkoj policiji ima odred koji se treba baviti isključivo huliganima. Policija se opet bavi posljedicom, a ne uzrokom. Populacija koja je napravila cirkus ima između 18-25 godina. Treba otkriti tko financira te luzere, da vidimo kako se dođe ovdje, spava i jede i napravi cirkus na utakmici. Treba se sustavno baviti huliganima i načinom njihova financiranja."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Ovo su obilježja terorizma'

"Policija je mogla 15 dana sa svim tim ljudima obavljati razgovore. Francuska policija je uvažila sve što smo mi rekli i vjerojatno su uspijeli spriječiti puno veći cirkus. Oni su 70 do 80 posto napravili dobar posao, moglo je biti puno gore. Cilj ovih ljudi je borba protiv vodstva Hrvatskog nogometnog saveza. Važno je reći da je HNS, kao i njeno vodstvo, legalna institucija. Kao da ja nisam zadovoljan nekim novinarom, pa dođem pred redakciju i bacim par baklji u prozor tražeći da se smjeni urednik. Sve ovo ima obilježlje neke vrste terorizma. Napad na reprezentaciju je oblik napada na državu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Postoje informacije da se slično sprema i na utakmici protiv Španjolske. Marković kaže:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U posjedu smo informacija o događajima koji predstoje za iduću utakmicu. Trenutno ne želim izalziti u javnost s tim. Podijelit ćemo ih s našom i francuskom policijom."

'Indicije vode u smjeru Torcide'

Ne možemo sa sigurnošću tvrditi da je ovo napravila neka navijačka skupina. Ipak, vodeći se informacijama koje smo dobili možemo reći da je to najavila Torcida. Sve informacije koje smo dobivali ukazivale su na to da je predvodnik i organizator Torcida koja je navodno s navijačima St. Etiennea, s kojima njeguju prijateljski odnos, dogovarala neke stvari. Ne možemo tvrditi da je tome uistinu tako, ali sve indicije vode u tom smjeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antolić je nastavio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

"Većina je negodovala zbog takvog ponašanja, a onda krenula fizički se obračunati. To također može brinuti. Hrvatski građani su bez sumnje izgubili vjeru u državne institucije budući da im dvadeset klošara uskraćuje pravo na veselje. Može se dogoditi da građani svoj bijes usmjere prema njima i krenu na svoju ruku rješavati taj problem", prenose Sportske novosti.

Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo