VELIKI PREOKRET NA POMOLU: / U Hajduku prerano proslavili naslov, sprema se do sada nešto neviđeno u Hrvatskoj?

Image

Drugi čovjek Hrvatskog nogometnog saveza prokomentirao je za RTL odluke Izvršnog odbora

6.5.2020.
20:22
VOYO logo

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza donio je odluku kako će utakmicama polufinala Hrvatskog kupa 30. svibnja biti nastavljena nogometna sezona koja je u ožujku prekinuta zbog epidemije COVID-19, objavljeno je u srijedu na stranicam Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

Image
PROCURIO NOVI KALENDAR PRVE HNL: /

Hajduk čeka pakleno ljeto, poznato kad je na rasporedu derbi i konačan obračun s Rijekom

Image
PROCURIO NOVI KALENDAR PRVE HNL: /

Hajduk čeka pakleno ljeto, poznato kad je na rasporedu derbi i konačan obračun s Rijekom

Nakon jučerašnjeg sastanka tajnika Središnjeg državnog ureda za šport, Tomislava Družaka, s predstavnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, predloženi su datumi za mjere popuštanja u sektoru sporta. Tako se mjere popuštanja koje se tiču trenažnih procesa odnose na razdoblje od sljedeća dva tjedna, dok se mogućnost održavanja natjecanja predviđa za kraj svibnja i početak lipnja. Sukladno epidemiološkoj situaciji u zemlji, konačno odobrenje za nastavak natjecanja po preporuci HZJZ-a donijet će Stožer za civilnu zaštitu RH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekujući da će predloženi datumi biti potvrđeni od strane Stožera civilne zaštite, Izvršni odbor HNS-a promijenio je svoju odluku od 7. travnja 2020. te odlučio kako će nogometna sezona biti nastavljena 30. i 31. svibnja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa, dok bi tjedan dana kasnije, 6. lipnja, bilo nastavljeno natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi. Sve utakmice bile bi odigrane bez prisustva gledatelja. Finale Hrvatskog kupa prema prijašnjem planu bilo bi odigrano 1. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je s juniorima?

Druga HNL i Treće HNL te ostale niže lige neće nastaviti s natjecanjem u sezoni 2019./20., kao ni natjecanja u svim mlađim uzrasnim kategorijama.

Ova posljednja odluka posebno je se našla pod povećalom. Naime, Hajdukovi juniori imaju dva boda više od Dinama, ali i utakmicu više. Modri zbog pandemije nisu stigli odigrati utakmicu s Dugopoljem pa nisu niti imali priliku preskočiti Bijele te bi na ovaj način mogli ostati uskraćeni za naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voditelj Hajdukove omladinske škole Boro Primorac poručio je kako je on za majstoricu.

"Smatramo da će svaka administrativna odluka o prvaku juniorske lige biti nepravedna prema jednom od sudionika, te da je najbolje rješenje odigravanje majstorice između juniora Hajduka i Dinama u trenutku kad se stvore uvjeti za to. U skladu s tim priželjkujemo odigravanje majstorice kako bi mladi igrači obiju momčadi dobili priliku da na zelenom terenu, a ne za zelenim stolom, odluče o juniorskom prvaku Hrvatske za ovu sezonu", kazao je Primorac za klupski stranicu. O ovom slučaju, ali i svemu gore navedenom, očitovao se za RTL drugi čovjek HNS-a MarijanKustić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo