Vlada RH nije odgovorila na dopis i Hrvatska je odustala od EURA!?

Hrvatski nogometni savez obavijestio je UEFA-u kako neće predati kandidaturu za domaćinstvo Eura 2020. Podsjetimo, u petak je posljednji rok za predaju finalnih kandidatura za Euro 2020.

25.4.2014.
19:47
VOYO logo

Hrvatski nogometni savez iznio je razloge odustajanja a kao jedan od razloga spominje se i Vlada Republike Hrvatske koja nije odgovorila na službeni dopis Hrvatskog nogometnog saveza u vezi kandidature za Euro 2020.

Takvom odlukom Vlade RH nije ispunjen zakonski preduvjet ulaženja u utrku za domaćinstvom Europskog prvenstva jer Zakon o sportu propisuje kako je za organizaciju takvog događaja nužna suglasnost Vlade RH. Istodobno, to je i osnovni UEFA-in uvjet kako bi kandidatura bila prihvaćena. Na kraju se odustalo od kandidature, na štetu čitave Hrvatske države i njezinog gospodarstva koje bi itekako profitiralo dolaskom turista, odnosno navijača koji bi pohodili 'Lijepu našu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/9dFHD78WPg4

Priopćenje HNS - a prenosimo u cijelosti:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takva ideja čelnika UEFA-e oživjela je želju Hrvatskog nogometnog saveza da Hrvatska bude domaćin tog nogometnog spektakla. HNS je od samog početka poštivao sve rokove prijavljujući za domaćinstvo dva grada, Zagreb i Split, te je gradovima pravovremeno proslijedio i svu dobivenu dokumentaciju od strane UEFA-e.

Usprkos potpori oba potencijalna grada domaćina, Zagreba i Splita, koji su pokazali želju i volju učiniti što je potrebno za dobivanje domaćinstva, na čemu im se zahvaljujemo, Hrvatski nogometni savez nije mogao zadovoljiti prvi zakonski i UEFA-in uvjet - dobivanje suglasnosti i garancije Vlade Republike Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Vlada Republike Hrvatske nije odgovorila na službeni dopis Hrvatskog nogometnog saveza u vezi kandidature za Euro 2020. Takvom odlukom Vlade RH nije ispunjen zakonski preduvjet ulaženja u utrku za domaćinstvom Europskog prvenstva jer Zakon o sportu propisuje kako je za organizaciju takvog događaja nužna suglasnost Vlade RH. Istodobno, to je i osnovni UEFA-in uvjet kako bi kandidatura bila prihvaćena.

Hrvatski nogometni savez, stoga, sa žaljenjem odustaje od kandidature za Euro 2020. jer smo i dalje mišljenja kako bi domaćinstvo takvog natjecanja bila fantastična prilika za promociju Hrvatske i grada domaćina, razvoj sportske kulture i infrastrukture te ekonomski poticaj cijeloj zemlji", priopćili su iz HNS-a."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo