HNS OBJAVIO REKORDNU ZARADU: / Svjetsko srebro napunilo riznicu, Šuker obećava dodatna ulaganja

U četvrtak je u zagrebačkom hotelu Hilton održava redovna izvještajna Skupština HNS-a

28.3.2019.
15:43
Pixsell
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

U četvrtak je u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton održava redovna izvještajna Skupština Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) na kojoj je prisustvovalo 49 skupštinara.

"Kada pogledam što je sve Hrvatski nogometni savez doživio i ostvario u 2018. godini, zaista imamo na što biti ponosni. Hrvatska reprezentacija ujedinila je cijelu zemlju i donijela joj najveću sreću od samostalnosti, a HNS nije bio uspješan samo na terenu: odradili smo najveći projekt u povijesti Saveza - napravili smo pet savršenih travnjaka na prvoligaškim terenima. Znamo da samo ulaganja u bazu mogu osigurati uspješnu budućnost hrvatskog nogometa," kazao je predsjednik HNS-a Davor Šuker dodavši:" Imamo motivaciju raditi još jače i još više kako bismo nešto slično doživjeli ponovno.

Hrvatski nogometni savez je u razdoblju od 1. siječnja 2018. do 31. prosinca 2018. ostvario prihode u iznosu od 435.5 milijuna kuna, a rashode u iznosu od 371.6 milijuna kuna, te ostvario višak prihoda nad rashodima u iznosu od 63.8 milijuna kuna. Višak prihoda koristit će se u godinama kada nema završnih natjecanja odnosno kada savez ostvaruje manjak prihoda nad rashodima.

'Daleko najuspješnija financijska godina'

"Kao i uvijek, planirali smo prvi krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu, a zahvaljujući osvojenom srebru došlo je do većih odstupanja i bili bismo sretni kada bi nam sportski rezultati svake dvije godine doveli do odstupanja u odnosu na planirano. Prošla 2018. godina je u odnosu na sve dosadašnje godine daleko najuspješnija financijska godina i ostvaren je više od dvostruko veći budžet u usporedbi sa bilo kojom prethodnom godinom. Nadamo se i u budućnosti uspješnim sportskim natjecanjima, a time i dobrim financijskim rezultatima", sažela je voditeljica Odjela za računovodstveno-financijske poslove, Ružica Bajrić.

Iz Uefinog programa Forward povučeno je 1.3 milijuna dolara za projekt uvođenja VAR-sustava, čija primjena počinje od proljetnog dijela natjecateljske godine 2019./2020., a program je iskorišten i za četiri selektivna turnira, turnir U-15 Vlatko Marković te Croatia Cup u ukupnom iznosu 831.405 USD. Ujedno su financirani i drugi razvojni projekti, razvoj ženskog nogometa i pomoć županijskim nogometnim savezima.

Donesena odluka o izmjenama i dopunama Statuta

Na prijedlog Izvršnog odbora donesena je odluka o izmjenama i dopunama Statuta HNS-a, radi jačanja efikasnosti rada i funkcioniranja HNS-a te povećanja opsega poslova, preraspodjele poslova i jačanja cjelokupnog ustrojstva i organizacije. Osim toga, usvojena je odluka o izmjenama poslovnika o radu Skupštine.

Na sjednici je prihvaćen zapisnik prošle Skupštine, usvojeno je izvješće o radu Izvršnog odbora, kao i izvješće revizora te odluka o izmjenama i dopunama Statuta i Poslovnika o radu Skupštine.

Kao predstavnik Europske nogometne federacije sjednici je nazočio Angelo Rigopoulos, Uefin direktor integriteta i regulative, koji je prenio pozdrave predsjednika Aleksandra Čeferina i glavnog tajnika Theodorea Theodoridisa. Čestitajući na sjajnim rezultatima hrvatskog nogometa, naglasio je: "HNS je iznimno profesionalan i dobro organiziran, a osobe koje ga zastupaju u raznim tijelima, programima i inicijativama Uefe uživaju velik ugled. UEFA poziva tijela državne vlasti da učine više napora za potporu poboljšanju nogometne infrastrukture u Hrvatskoj. Takvo ulaganje u nogomet preduvjet je uspješnog razvoja našeg voljenog i najvažnijeg sporta u Hrvatskoj, u Europi i svijetu".

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali