Štimčevi Vatreni zabrinuli njemačku legendu

'Hrvatska je iznimno jaka, posebno u ofenzivi.

14.8.2012.
17:26
VOYO logo

U srijedu započinje nova era Hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon Slavena Bilića u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. godine kreće novo lice na klupi Vatrenih - Igor Štimac. Štico je za generalnu probu uoči novog kvalifikacijskog ciklusa odabrao reprezentaciju Švicarske koju vodi stari lisac Ottmar Hitzfeld.

Nijemac također ima velike planove uoči kvalifikacija, smatra da ima jaku momčad s kojom bi mnogima mogao pomrsiti račune. Stoga mu je utakmica s Hrvatskom na Poljudu pravi test švicarskih mogućnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo će biti pravi test za nas. Prije svega moram vidjeti u kakvom su stanju moji nogometaši jer mnogi od njih još nisu odigrali ni jednu službenu utakmicu", istaknuo je Hitzfeld.

Za Vatrene ima samo riječi hvale, a sjajan nastup tada još Bilićeve momčadi na EURU nije mu promaknuo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedna od najboljih momčadi na Europskom prvenstvu bila je upravo Hrvatska. Nažalost, imali ste veliku nesreću što ste završili u skupini zajedno s Italijom i Španjolskom, iako ste na kraju zamalo i prošli. Ispali ste čak s četiri boda na kontu, pa Španjolska je tek na samo kraju uspjela osigurati prolaz. To dovoljno govori o snazi vaše reprezentacije", dodao je švicarski strateg i nastavio:

"Hrvatska je iznimno jaka, posebno u ofenzivi. Još uvijek ne znam kako se u ovoj utakmici suprotstaviti tako strašnim igračima, ali to nam je glavni cilj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kraj Hitzfeld je otkrio neke taktičke detalje:

"Nedostajat će nam Derdiyok koji je ozlijeđen, a umjesto njega ulazi Mehmeti. Igrat ćemo u formaciji s jednim napadačem i polušpicom koji će biti Xhaka. Puno očekujem i od Shaqirija koji je sjajnim igrama prošle sezone osigurao transfer u münchenski Bayern. Mislim da možemo iskoristiti njegovu kvalitetu i želju", zaključio je na kraju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo