Incidenti na utakmici Dinama: 'Bando ciganska...'

Na uzvratnoj utakmici 4.

29.8.2012.
18:15
VOYO logo

"Što se tiče Dinama, njegove antinavijačke skupine BBB-a nije bilo na samoj utakmici. Slovenska policija dan ranije vratila je jednu skupinu navijačkih piromana iz Siska i Karlovca, kod kojih su pronađena pirotehnička sredstva.

Iz Zagreba su otišla 3 autobusa navijača u organizaciji uprave kluba, od čega su 2 autobusa bila rezervirana za menadžment, upravu kluba i istaknute osobe iz javnog života. Dva autobusa s upravom kluba i predsjednikom HNS-a Davorom Šukerom sprovedeni su do slovenske granice pod jakom policijskom pratnjom s džipovima punim specijalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Zagreba do granice, na nadvožnjacima na autoputu stajali su policijski automobili i uočljive policijske ophodnje, sve to s obzirom na činjenicu da su postojale indikacije kako bi antinavijačke skupine BBB-a mogli kamenovati autobuse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sloveniji su također autobuse dočekali slovenski specijalci, a nadomak Mariboru, negdje oko 30-ak km nad kolonom autobusa i policijskih vozila letio je policijski helikopter. Očito je da su zajedničke procjene obadviju policija predvidjele mogućnost incidenata.

Sama utakmica protekla je u fanatičnom navijanju prepunog stadiona (oko 12 tisuća gledatelja). 'Udarna' skupina Viole Maribor, bilo ih je oko 1000 smještenih na južnoj tribini, dok je 200-ak Dinamovih navijača smješteno na zapadnoj tribini, opkoljeno policijskim kordonom. Već prije početka utakmice, udarna skupina Viola utvrdila je pravac daljnjeg navijanja: 'ubij, ubij, ubij purgera', 'jebo vas Maribor', 'bando ciganska', 'purgerske pičke', 'jebem Zagreb, jebem Dinamo', trajalo je tijekom cijele utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije početka utakmice na južnoj tribini uočene su upaljene baklje. Na navijanje malobrojnih Dinamovih navijača Mariborčani su reagirali zajedničkim skandiranjem: 'malo vas je, malo vas je, pičkice', a u 32. minuti ali i u 80. minuti, kad je Dinamo već vodio, u teren su uletali predmeti, pa je spiker upozorio da će sudac biti prisiljen prekinuti utakmicu.

U 73. minuti nakon što španjolski sudac nije priznao neregularni gol, stadion sudcima skandira 'cigani, cigani', a nakon toga 'UEFA – mafia'. U 84. minuti 5-6 razjarenih ljudi verbalno napada navijače Dinama u VIP loži a potom skandiraju 'Mamiću cigane, odlazi iz svetinje'. Nakon završetka utakmice na južnoj tribini upaljeno je desetak baklji uz gore navedeno skandiranje na račun Dinama iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I povratak u Zagreb, za sva 4 autobusa uključujući i onaj s Dinamovim igračima, bio je pod budnom paskom slovenske i hrvatske policije."

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo