KONFERENCIJSKA LIGA /

Rakitić debitirao za Hajduk, Torcida nakratko prekinula utakmicu: Bijeli remijem prošli dalje

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Tijek dvoboja od HB Torshavna i Hajduka u drugom pretkolu Konferencijske lige pratite na portalu Net.hr od 21 sat

1.8.2024.
18:36
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

HB Torshavn - Hajduk

0-0

HB Torshavn: Gestsson - Voss, Chukwudi, Davidsen, Dam - Sorensen, Mouritsen, Skytte - Guttesen, Samuelsen - Dahl

Hajduk: Lučić - Moufi, Šarlija, Uremović, Diallo - Capan, Krovinović, Pukštas - Sanyang, Kalik- Livaja

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Vandalizam /

Domaćini užasnuti ponašanjem navijača Hajduka: Torcidini sramotni grafiti kruže internetom

Image
Vandalizam /

Domaćini užasnuti ponašanjem navijača Hajduka: Torcidini sramotni grafiti kruže internetom

Hajduk je na Farskim Otocima u uzvratnoj utakmici drugog pretkola Konferencijske lige odigrao 0-0 protiv HB Torshavna te tako sačuvao prednost od 2-0 iz prve utakmice.

Domaćini su prvi zaprijetili, u 5. minuti dobili su slobodan udarac na rubu šesnaesterca, no završilo je to u živom zidu. Iako je Hajduk kontrolirao dvoboj, domaćini su prijetili, novi pokušaj vidjeli smo u 11. minuti kada je dalekometni udarac Skyttea prohujao pokraj gola. Samo četiri minute kasnije s 20-ak metara pucao je Dahl, ali odlazi i to preko gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 21. minuti zatresla se mreža domaćina, no gol je opravdano poništen zbog zaleđa Kalika. Samo tri minute opasno je opet pred golom Hajduka kada Lučić sjajno brani pokušaj domaćina iz blizine. U 35. minuti Hajduk je izveo brzu kontru, gdje je loptu na kraju na rubu šesnaesterca dobio Kalik, ali njegov udarac odlazi daleko od gola. Diallo je u 42. minuti primio loptu i krenuo u sredinu pa pucao u prvi kut, no njegov udarac zaustavila je stativa. U posljednjim trenucima prvog dijela zaprijetio je Pukštaš udarcem s ruba šesnaesterca, ali išlo je to ravno u golmana HB-a.

Početak nastavka bio je prilično miran, tek valja izdvojiti 53. minutu i nesporazum Lučića i Uremovića, koji je srećom po Bijele, završio samo kornerom za domaćine. Gattuso je prvi potez s klupe povukao u 63. minuti kada Kalika zamijenio Perišić. Odmah potom vidjeli smo i veliku opasnost pred golom Hajduka kada Lučić sjajnom reakcijom brani udarac domaćina glavom iz blizine.

U 70. minuti prvi put u dresu Hajduka vidjeli smo i Ivana Rakitića koji je zamijenio Capana, da bi odmah potom vidjeli i veliku bakljadu Torcide kojom su nakratko i prekinuli dvoboj, zbog čega će Bijeli sigurno biti kažnjeni.

HB je sjajnu priliku imao u 83. minuti kada je na rubu peterca nečuvan ostao Samuelsen, probio je i Lučića, ali Uremović to čisti s gol linije. Do kraja Hajduk je kontrolirao utakmicu te remijem izborio treće pretkolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko ih čeka u trećem pretkolu?

Hajduk će u slučaju prolaska u treće pretkolo igrati protiv Ružomberoka koji je u drugom pretkolu Europske lige u dvije utakmice s ukupnih 3-0 ispao od Trabzonspora. Nakon 2-0 u Slovačkoj, turska momčad slavila je danas 1-0 golom Dragusa. Borna Barišić igrao je za tursku momčad od 84. minute, dok je Mislav Oršić ostao na klupi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo