HALO, ŠTO JE OVO? / Svijet je u šoku zbog nevjerojatne krađe, a ovo je još 6 sličnih primjera

Image
Foto: Screenshot

Pogreška koja se potkrala sucima tijekom ogleda između Chelseaja i Valencije u juniorskoj Ligi prvaka vrijedna je osude, ali daleko od toga da je prva takva.

25.2.2016.
11:52
Screenshot
VOYO logo

Ono što im je svima zajedničko jest problem s vidom glavnih sudaca utakmice i njihovih pomoćnika i potpuni nedostatak fair-playa suparnika koji su trebali loptu postaviti na centar igrališta.

Kostarikanski primjer

Utakmica je odigrana 2011. godine, a susreli su se u njoj Limon i Liga Deportiva, a upravo je nevjerojatno što su suci propustili vidjeti. Naime, prilikom udarca na gol lopta se odbila od vratnice u stražnji dio konstrukcije gola od kojega u drugu vratnicu i potom u teren. Suci situaciju nisu vidjeli, a golman momčadi koji je kapitulirao to je iskoristio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nevjerojatan pogodak koji nije priznat

Zaista je potrebno nekoliko puta pogledati snimku gola postignutog u utakmici koju su igrali peruanske momčadi ADT i Sport Dos de Mayo. Gol je postignut, no nije priznat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodogilo se i u Španjolskoj...

Što tek reći o ovom sjajnom prizemnom udarcu koji nije rezultirao odlaskom suparnika na centar igrališta!? U pitanju je utakmica španjolskog prvenstva između Sportinga i Racing Santandera u kojem je (nepriznati) strijelac bio aktualni trener Las Palmasa Quique Setien. Lopta je evidentno prošla uz vratnicu i izašla kroz mrežu, a veznjak Racinga još je i kažnjen žutim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot

...i ponovilo

Utakmicu su prije dvije sezone igrali Racing i Oviedo u trećem razredu španjolskog nogometa, a strijelac je bio Nieto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lampardova tuga

Vjerojatno najpoznatiji od svih primjera je onaj Franka Lamparda iz utakmice osmine finala Svjetskog prvenstva 2010. godine. U susretu protiv Njemačke Lampard je sjajno opalio, lopta se odbila od prečke iza leđa Manuela Neuera, a igra je - nastavljena. Postignuti pogodak trebao je izjednačiti susret na 2-2, u konačnici je Njemačka prošla među osam pobjedom 4-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rasparao mrežu

Primjer silovitog udarca iz Venezuele. Razornim šutom igrač Carabobe Jose Reyes doslovce je rasparao mrežu kluba Deportivo Lara, pa je lopta završila iza gola. To je bio i zaključak suca koji nije vidio da je prije toga bila unutar okvira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo