'Tražili su previše' /

Hajduku propali pregovori s ogromnim talentom: 17-godišnjak će sreću potražiti negdje drugdje

Image
Foto: Pixssel
12.2.2022.
12:36
Pixssel
VOYO logo

Nakon vala odličnih transfera i poslovanja, Hajduk je objavio kako su im propali pregovori s mladim i talentiranim Markom Brkljačom. Ovaj je 17-godišnjak jedan od najboljih igrača Hajdukove škole, a od njega se očekivala budućnost na Poljudu.

Brkljači ovo ljeto ističe stipendijski ugovor. Hajduk je mjesecima s njime pregovarao novi ugovor i dogovoriti njegov prelazak u seniorske redove gdje bi sa Stipom Biukom i Marinom Ljubičićem bio nositelj budućnosti Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, od toga neće biti ništa. Brkljača će ovo ljeto napustiti splitski klub, a kao razlog odlaska sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius tvrdi da je druga strana previše tražila.

"Želim pojasniti situaciju vezanu uz Marka Brkljaču. On i njegovi predstavnici nisu prihvatili našu ponudu i Marko će na ljeto postati slobodan igrač. Prvu ponudu smo mu dali prije 10 mjeseci, međutim njegovi roditelji i predstavnici imali su nerealne zahtjeve," rekao je Nikoličius

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije prihvatio uvjete koji se nude svim mladim igračima

Prema riječima Nikoličiusa, Brkljači su predstavili jednake uvjete kao i svim drugim mladim igračima i članovima Hajdukove akademije. Za njega to, doduše, nije bilo dovoljno i svoju sreću će potražiti negdje drugdje.

"Smatram da smo mu kao klub pokazali poštovanje. On je ovdje deset godina, dva puta je bio na pripremama s prvom momčadi i gotovo godinu dana trenirao je s prvom momčadi. Uvijek mi je u razgovorima govorio da želi ostati u Hajduku, ali njegovi predstavnici pred nas su postavili nerealne zahtjeve kojima nismo mogli udovoljiti."

Image
Dominira HNL-om /

Livaja najbolji u HNL-u? Drugi put ove sezone uvršten u najbolju momčad FIFA-e!

Image
Dominira HNL-om /

Livaja najbolji u HNL-u? Drugi put ove sezone uvršten u najbolju momčad FIFA-e!

"Dali smo mu najbolju moguću ponudu, jednaku onima koje dajemo ostalim top talentima iz naše Akademije. Pokušali smo napraviti sve da zadržimo Marka i potpišemo s njim ugovor, ali kriteriji moraju biti isti za sve, a što je najvažnije mi moramo štititi klub. Marku ćemo osigurati uvjete za treniranje do kraja ugovora. Želimo mu sve najbolje u nastavku karijere," zaključuje sportski direktor Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brkljača je skupio dva nastupa za Hajduk u HNL-u, ali do sada nije dobivao previše prilika u prvoj momčadi prvenstveno zbog njegovih godina. Međutim, on je trenirao s prvom momčadi i bilo je pitanje vremena kad bi počeo dobivati više prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo