Hajdukovci bolji od Juventusa, Dinama i Zvezde

Sedamstotinjak mladih nogometaša okupilo se na četvrtom izdanju Alpas Cupa Udarnik, međunarodnog turnira koji je 22. i 23. lipnja imao veliku završnicu u Velikoj Gorici.

24.6.2013.
17:23
VOYO logo

Pjesma i navijanje, mnogo veselja i dječjih osmijeha – slika je koja je obilježila završnicu međunarodnog turnira za limače – početnike Alpas Cup Udarnik 2013. Najviše razloga za veselje imala je momčad HNK-a Hajduk koja je u Split ponijela pehar pobjednika turnira.

Dobrom igrom tijekom cijelog natjecanja 'bili tići' pokazivali su da su među favoritima, a to su potvrdili u finalu, kada su uvjerljivom igrom s 4:1 pobijedili ekipu Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bila je dobra utakmica, puno želje i puno borbe. Svi smo zaslužni za pobjedu i igru na cijelom turniru na kojemu smo se svi zabavili", uzbuđeno su nam rekli Hajdukovi Mario Ljubičić i Toni Botica nakon velikog finala.

Razloga za zadovoljstvo ima njihov trener Ante Bašić, koji je prije dvije godine na turniru uzeo broncu, prošle godine su bili srebrni, a sada je kolekciju medalja upotpunilo i zlato.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Cijeli smo turnir odigrali dobro, pokazali smo najviše od svih ekipa, da imamo moć i talent. U ekipi imamo puno talentirane djece i gledajući njih ne treba se bojati za budućnost hrvatskog nogometa", rekao je trener Bašić dodavši da naslov pobjednika ima posebnu težinu znajući da je ovo najjači turnir za izlazno godište djece koja prelaze na veliki teren.

U dva vikenda turnira, kvalifikacijskom i glavnom turniru, na SRC-u Kurilovec zaigralo je 700-tinjak dječaka iz 49 klubova koji su došli iz devet zemalja. Uz hrvatske prvoligaše valja izdvojiti inozemne momčadi FC Juventsu Torino, SK Sparta Prag, SK Sturm Graz, FK Crvena zvezda, OFK Beograd, FC Ujpest Budapest, FC Pecs MFS, FK Željezničar, NK Maribor, FŠ LG Bitola i NK Olimpija. Već sam popis momčadi pokazuje razinu turnira i zahtjevnost organizacije. Na kraju turnira organizatori NK Udarnik i tvrtka Vegosport nisu krili zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripreme za peti Alpas Cup Udarnik već su započele jer su pretpozivi poslani u renomirane klubove Španjolske, Engleske i Njemačke koji bi sljedeće godine mogli zaigrati u Kurilovcu. Sevilla, Manchester i Bayern želje su za iduću godinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo