NOVA TRI BODA / Hajduk uvjerljivom pobjedom zasjeo na čelo prvenstvene ljestvice

Image
Foto: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Drugo poluvrijeme bilo je ključno

13.8.2023.
23:17
Zvonimir Barisin/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Hajduka pred 25 tisuća gledatelja su na Poljudu pobijedili Slaven Belupo s 3-0 (0-0) u utakmici 4. kola HNL-a i tako zadržali maksimalan učinak u ovogodišnjem prvenstvu te izbili na čelo ljestvice. 

Image
NOGOMETNA POSLASTICA /

Istra i Osijek zabili po četiri pogotka, ali svakome ide samo jedan bod

Image
NOGOMETNA POSLASTICA /

Istra i Osijek zabili po četiri pogotka, ali svakome ide samo jedan bod

Najzaslužniji za pobjedu Hajduka bio je kapetan Marko Livaja koji se golovima u 55. i 64. minuti iskupio za neiskorišteni kazneni udarac u 38. minuti. Konačnih 3-0 postavio je Leon Dajaku u 89. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je, očekivano, bio nadmoćan u dvoboju sa Slaven Belupom, a zašto su Bijeli ostali bez pogotka u prvom poluvremenu najzaslužniji je bio gostujući vratar Antun Marković i VAR soba. Naime, u 15. minuti je Marko Livaja postigao pogodak, dokopavši se lopte između dvojice gostujućih obrambenih igrača, ali je pregledom snimke utvrđeno da je neposredno prije udarca povukao Antonija Boseca i tako došao do lopte.

Pucao poput Petkovića

Livaja je novu priliku za pogodak dobio u 38. minuti, kad je bio izvođač kaznenog udarca za koji su zaslužni Benrahou i Melnjak te Račić kojega je lopta pogodila u ruku. Livajin udarac u lijevu stranu gola Marković je pročitao i obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute poslije Ivan Dolček je dobio idealnu loptu od Livaje u kaznenom prostoru, ali je njegov udarac s desetak metara iskosa Marković sjajno obranio.

I početak drugog dijela prošao je u znaku gostujućeg vratara. U 47. minuti opet brani Livajin udarac, minutu poslije pokušao je Odjidja-Ofoe, ali i to je Marković "skinuo". U nastavku akcije Sahiti je odlično ubacio na peterac, ali je Livajin udarac bio neprecizan pa je lopta otišla preko grede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više nije mogao ni vratar gostiju

Konačno, u 54. minuti, ni do tada svemogući Marković nije mogao ništa. Odličnu akciju odigrali su domaći nogometaši. Livaja je propustio loptu koja je išla prema Melnjaku i sjurio se prema kaznenom prostoru. Melnjak je to znao i uposlio svog kapetana koji je nakon prvog dodira poslao loptu u mrežu.

U 63. minuti se Hajdukov kapetan izvukao na lijevu stranu, primio loptu od Sigura, ušao u kazneni prostor, a onda iznimno preciznim udarcem pogodio malu mrežu na suprotnoj strani. No, pomoćni sudac je signalizirao da je Livaja bio u zaleđu. No, VAR je ovoga puta bio na strani domaće momčadi i glavni sudac Zdenko Lovrić pokazao je na centar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 70. minuti gosti su imali priliku smanjiti zaostatak. Ante Crnac je išao sam prema vrataru Hajduka, ali je Ivan Lučić zaustavio njegov udarac.

U 89. minuti ponovno se zatresla mreža Koprivničana. Leon Dajaku je primio loptu na dvadesetak metara, naciljao i pogodio donji desni kut i tako nakon više od 600 dana prekinuo svoj golgeterski post.   

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Splićani su sa devet bodova iz tri nastupa vodeći na ljestvici, ispred Osijeka sa sedam bodova te Rijeke i Varaždina koji imaju po šest bodova. Gorica ima pet bodova, a po četiri su osvojili Dinamo i Slaven Belupo. Lokomotiva i Istra 1961 imaju po dva boda, a bez bodova je Rudeš.

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo