NOGOMETNA POSLASTICA / Istra i Osijek zabili po četiri pogotka, ali svakome ide samo jedan bod

Image
Foto: pixsell

Nevjerojatna utakmica

13.8.2023.
21:17
pixsell
VOYO logo

U prvoj nedjeljnoj utakmici 4. kola Hrvatske nogometne lige Istru 1961 i Osijek osvojili su po bod, a sadržajna utakmica je završila rezultatom 4-4 (1-1), iako su Osječani imali vodstvo 4-2.

Image
PLAVI PAKAO /

Ulaznica za AEK sve je manje: Dinamo rasprodao sjevernu tribinu

Image
PLAVI PAKAO /

Ulaznica za AEK sve je manje: Dinamo rasprodao sjevernu tribinu

Osječani su na stadionu Aldo Drosina u Puli poveli u 22. minuti pogotkom Armenca Stjope Mktrčjana. Izjednačio je u 28. minuti Ante Majstorović. Već na početku drugog poluvremena, u 48. minuti novo vodstvo Osječanima donio je Mijo Caktaš. No, već u 50. minuti Puljani su ponovno izjednačili, a strijelac je bio Slovak Sebastian Nebyla. Samo deset minuta poslije Osijek je došao do dva gola prednosti; prvo je u 58. minuti Kristijan Lovrić realizirao kazneni udarac, a u 60. minuti Dario Nejašmić je Lovrićevo dodavanje pospremio u mrežu za 4-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je sa sedam bodova preuzeo vodeće mjesto na ljestvici ispred Rijeke, Varaždina i Hajduka koji imaju po šest bodova. Istra 1961 je s dva boda još uvijek na devetom mjestu. Iza Puljana je samo Rudeš koji je bez bodova.

Domaća momčad je prva zaprijetila u 15. minuti preko Ante Ercega, ali je osječki vratar Marko Malenica dobro reagirao. Sedam minuta poslije, iz prve prave prilike Osijek je poveo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Udarac iz kuta izveo je Ivan Fiolić, a na njegov ubačaj je na prvoj vratnici naletio armenski stoper Stjopa Mktrčjan te glavom zakucao loptu pod gredu.

Izjednačujući pogodak je također došao nakon prekida u 28. minuti. S lijeve strane je slobodan udarac izveo Ukrajinac Oleksandr Petrusenko, a pred vratima Osijeka najviši je u skoku bio Ante Majstorović te glavom s pet metara poslao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trećoj minuti drugog poluvremena Osijek je po drugi put poveo. Domagoj Bukvić je odlično ubacio s desne strane, a na šest metara skočio je Mijo Caktaš i glavom poslao loptu pokraj nemoćnog Malenice. Veselje Osječana nije dugo trajalo.

U 50. minuti gostujuća obrana je dopustila Slovaku Sebastianu Nebyli da se bez otpora probije do ruba kaznenog prostora i od tamo uputi precizan udarac u desni donji kut za izjednačenje na 2-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 55. minuti je Moris Valinčić na rubu kaznenog prostora pokosio Bukvića te je sudac Igor Pajač pokazao na bijelu točku. Nakon pregleda u VAR sobi odluka je ostala, a u 58. minuti je Kristijan Lovrić precizno izveo kazneni udarac za treće vodstvo gostiju.

Minutu i pol poslije, šokirani domaćini su potonuli još dublje. Lovrić je s lijevog boka poslao prizemnu loptu koja je prošla do suprotne vratnice, a tamo je na nju natrčao Dario Nejašmić i donio Osječanima dva gola prednosti i, činilo se, treću prvenstvenu pobjedu u isto toliko nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometni kaos u ulozi promocije HNL-a

No, u 71. minuti je Hujber nagovijestio da se Puljani nisu predali. Samo zahvaljujući odličnoj reakciji vratara Malenice, njegov je udarac završio na gredi.

No, u 84. minuti lopta je po treći put završila u mreži Osječana. Venezuelanac Mateus probio se po desnom boku uputio oštar ubačaj prema sredini, a loptu je u svoju mrežu skrenuo Brazilac Guedes.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Preokret i veselje na tribinama Aldo Drosine dovršio je Ante Erceg. Dvaput je na lijevom krilu prošao pokraj Guedesa, nije ga uspio zaustaviti ni Evangelou, a onda je na njegovu povratnu loptu natrčao Mkrtčjan od kojeg se lopta odbila u mrežu. Drugi autogol Osječana za konačnih 4-4. 

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo