HAJDUKU BLAGA KAZNA ZA DIVLJAŠTVO: / 'Disciplinski sudac HNL-a odlučio je ne podgrijavati tenzije'

Image
Foto: PIXSELL

Disciplinski sudac Prve HNL Saša Pavličić-Bekić kaznio je Hajduk s dvije domaće utakmice bez gledatelja i 80.000 kuna novčane kazne.

15.3.2017.
12:17
PIXSELL
VOYO logo

Pretpostavljalo se kako će Hajduk dobiti najtežu kaznu u svojoj povijesti zbog incidenata na subotnjem Jadranskom derbiju na Poljudu između Hajduka i Rijeke (1-1). Zamaskirani huligan utrčao je na teren s metalnom šipkom u ruci i pokušao napasti glavnog suca dvoboja Marija Zebeca.

Spekuliralo se o drastičnoj kazni za Splićane

Uz spomenuto, osim već standardnih uvredljivih pjesama i skandiranja, ovaj put Poljudom su se orile i uvrede na nacionalnoj osnovi. Torcida je na sjeveru digla poruku Armadi na ćirilici “morem plovi jedna mala barka”. Prijetilo se Srbima i palile zastave, vrijeđao HNS. Hajduk je dobio i prekršajnu prijavu policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog svega navedenog, spekuliralo se kako bi Hajduk mogao dobiti kaznu od tri ili čak četiri susreta pred praznim tribinama. No, disciplinac HNL-a Saša Pavličić Bekić progledao je Splićanima kroz prste. Kako 24 sata javlja, Pavličić Bekić se odlučio za dvije domaće utakmice bez gledatelja kako ne bi dodatno podgrijavao tenzije u ionako uzavrelom hrvatskom nogometu.

Image
Image

Utakmica dva puta bila u prekidu

"Na utakmici Hajduk-Rijeka navijačka skupina Torcida smještena na sjevernoj tribini zapalila je u više navrata veliki broj pirotehničkih naprava, skandirala poklike pune mržnje, diskriminacije, rasizma i šovinizma, unijela transparente s ksenofobnim i uvredljivim sadržajem. Utakmica je dva puta bila u prekidu: u 55. minuti na tri i pol minute zbog ubacivanja baklji u teren za igru, a u 90. minuti zbog ulaska u teren za igru maskiranog huligana s metalnom šipkom u ruci u pokušaju da napadne suca utakmice. Po završetku utakmice u svečanoj loži od strane gledatelja bocom s vodom pogođen je predsjednik HNK Rijeka. Kako se radi o učestalim prekršajima iz članka 67. i 88. DP HNS-a na prvenstvenim utakmicama igranim na Gradskom stadionu Poljud, HNK Hajduk je kažnjen igranjem naredne dvije utakmice bez prisutnosti gledatelja na stadionu te novčanom kaznom u iznosu od 80.000 kuna", stoji u objašnjenju kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveukupna kazna je dvije utakmice za propust u organizaciji i jedna za rasizam, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu od dvije utakmice, a novčana kazna je 60.000 kuna za rasizam i 30.000 za napad na Miškovića, što je pretvoreno u jedinstvenu kaznu od 80.000 kuna.

Kažnjen i Dinamo

Hajduk će utakmice bez gledatelja odraditi protiv Slaven Belupa i Cibalije. Zbog rasističkog hukanja prema igraču Hajduka Hamzi Barryju od strane Armade, Rijeka će platiti 15.000 kuna kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog paljenja nekoliko pirotehničkih naprava i neprimjerenog skandiranja tijekom utakmice od strane navijačke skupine Armada HNK Rijeka mora platiti kaznu od 15.000 kuna", navodi se u priopćenju.

Uz Hajduk i Rijeku, disciplinski sudac kaznio je i Dinamo i to sa 11.000 kuna jer je navijačka skupina BBB tijekom utakmice Dinamo-Split upalila nekoliko pirotehničkih naprava na tribini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo