HAJDUK SVLADAO ISTRU I PRESKOČIO RIJEKU: / Caktaš postigao gol vrijedan tri boda i drugog mjesta na tablici, Bijele spasila greda

Image
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Utakmicu Hajduka i Istre mogli ste pratiti uživo na portalu Net.hr

11.6.2020.
22:58
Srecko Niketic/PIXSELL
VOYO logo

U prvim susretima 28. kola Prve HNL Hajduk i Gorica su ostvarili gostujuće pobjede. Hajduk je u Puli pobijedio Istru 1961 sa 1-0, dok je Gorica u Zaprešiću porazila Inter sa 3-0.

Image
GORICA RAZBILA INTER I GURNULA GA KORAK BLIŽE DRUGOJ LIGI: /

Ovo je bio sedmi uzastopni poraz 'diva iz Zaprešića'

Image
GORICA RAZBILA INTER I GURNULA GA KORAK BLIŽE DRUGOJ LIGI: /

Ovo je bio sedmi uzastopni poraz 'diva iz Zaprešića'

Bila je to druga utakmica za "Bijele" nakon što je prvenstvo ponovno krenulo, a u prvom susretu na Poljudu momčad Igora Tudora svladala je Inter iz Zaprešića rezultatom 2-1. Za razliku od Hajduka, Istra je obje utakmice nastavka izgubila, obje na Drosini nakon što je u nedjelju poražena od Rijeke sa 1-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ključna greška

Hajduk je poveo već u šestoj minuti nakon pogreške Tomislava Duke. Domaći vratar je loše procijenio ubačaj Josipa Juranovića, lopta je stigla do Jaira koji je prebacio sve igrače do Mije Caktaša, a ovaj je na gol crti glavom pospremio loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo pet minuta kasnije domaćin je mogao izjednačiti, nakon što je Ivan Delić krenuo sam prema Posavcu, ali je pogodio okvir gola. Naknadno je označeno zaleđe, no da je postignut pogodak o svemu bi odlučivao VAR.

Prilike u završnici

Istra je imala priliku i u 28. minuti. Ubacio je iz kornera Blagojević, Guzina je sam ostao na 10 metara, pucao je glavom, ali je Čuić spasio siguran pogodak s gol linije. Guzina je bio blizu pogotka i u 77. minuti kada je pokušao lobati gostujućeg vratara, ali je pogodio gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje priliku u nastavku Hajduk je imao u 88. minuti. Prvo je Blagojević u gužvi blokirao Ismajlijev udarac, da bi potom nakon ubačaja iz kornera Juranović pucao glavom s ruba šesnaesterca, ali je Duka sjajno reagirao.U samoj završnici došlo je do naguravanja na terenu, pa su žute kartone dobili Jradi, Čondrić i Močinić.

Preskočili Rijeku

Na prvoj poziciji HNL-a je Dinamo sa 68 bodova, Hajduk je skočio na drugo mjesto sa 51 bodom, dok je Rijeka treća sa 50 bodova i utakmicom manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je ostala na šestom mjestu sa 39 bodova, šest manje od petoplasiranog Osijeka.

U petak dvije utakmice

Na posljednja dva mjesta su Varaždin i Inter sa po 17 bodova, no Varaždin ima bolju razliku pogodak i utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak su na rasporedu susreti Varaždin - Rijeka, te Lokomotiva - Dinamo, dok u subotu kolo zatvaraju Slaven Belupo i Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Prva hrvatska nogometna liga, 28. kolo

Istra 1961 - Hajduk 0:1

Istra: Duka, Lončar, Bosančić, Grujević, Tomašević, Gonzalez, Galilea, Guzina, Blagojević, Delić, Močinić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk: Posavec, Juranović, Ismajli, Dimitrov, Mujakić, Dolček, Hamza, Jradi, Čuić, Caktaš, Jairo

Tekst se nastavlja ispod oglasa


'90+3' Kraj utakmice. Hajduk je stigao do vrijednih bodova i drugog mjesta na tablici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' Sada je Hajduk zaprijetio. Ubacio je Juranović, a Dolček pucao pored gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

77' Istra je sada bila jako blizu gola. Posavec je istrčao, a Guzina ga je pokušao prebaciti, ali njegov udarac je zaustavila greda.

73' Novi pokušaj Istre, Močinić je pucao s 25 metara, ali previsoko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

59' Nakon dinamičnog starta drugog dijela, igra se smirila i sada se čini kako obje momčadi čekaju pogrešku druge ekipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

50' Hajduk je jako dobro ušao u nastavak utakmice i ima terensku inicijativu.

49' Ponovno je Caktaš izvodio slobodan udarac, ali sada je Lončar to odbio izvan terena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' Gotovo je prvo poluvrijeme nakon kojeg Hajduk vodi 1:0.

38' Imao je sada Caktaš dvije prilike iz slobodnog udarca, no oba je puta pucao iznad gola.

35' Istra je nakon primljenog pogotka imala veću inicijativu i nekoliko dobrih prilika, no nedostajalo je preciznosti i koncentracije kod Delića i Guzine.

11' Istra je vrlo brzo mogla uzvratiti. Ivan Delić, igrač koji je u Puli na posudbi iz Hajduka, pobjegao je obrani Hajduka i krenuo sam prema Posavcu, ali njegov udarac zaustavio je okvir gola.

6' GOL Hajduk je poveo nakon velike pogreške golmana Istre Tomislava Duke koji je potpuno krivo procijenio let lopte, nakon čega ga je Jairo pokušao lobati, a Caktaš je glavom dodirnuo loptu i proslijedio je u praznu mrežu.

1' Počela je utakmica u Puli.


19.55 Poznati su sastavi. Trener Hajduka Igor Tudor u početni sastav uvrstio je mladog Marija Čuića.


Prva HNL ide dalje, i to u neuobičajenom terminu. Na blagdan Tijelova u večernjim satima igraju se dvije zanimljive utakmice.

U prvoj utakmici Gorica je na gostovanju u Zaprešiću svladala Inter 3:0, a od 21:05 na Aldo Drosini sastaju se Istra i Hajduk.

'Trebali smo zabiti 4-5 golova'

U fokusu će zasigurno biti Hajdukova igra nakon jedva izborene pobjede na Poljudu u prošlom kolu protiv Intera iz Zaprešića. Uoči utakmice u Puli oglasio se Igor Tudor.

"Dijelom sam rekao poslije utakmice, bila je prva utakmica nakon dva mjeseca. Nije bilo publike, igrači su imali čudan osjećaj. I na toj utakmici smo trebali zabiti četiri-pet golova što nije malo. Naravno da nije bila briljantna utakmica, ali idemo dalje. Što se tiče utakmice koja je pred nama, mogu reći da sam gledao zadnju utakmicu našeg suparnika, Rijeka je prvo poluvrijeme došla dva puta do šesnaesterca i vodila 1:0. Istra je ekipa koja ima glavu i rep i Hajduku tamo nikad nije lako. Fokusirani smo na sebe, radili smo na nekim stvarima", rekao je Tudor uoči utakmice s Istrom u kojoj ne može računati na Samuela Eduoka koji ima tri žuta kartona.

Utakmicu Hajduka i Istre možete pratiti uživo na Arena Sport 3, a tekstualni prijenos možete pratiti na portalu Net.hr. Utakmicu Gorice i Intera možete gledati na Arena Sport 1.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo