HAJDUK DO PRVE POBJEDE U HNL-U / Bijeli po velikoj vrućini, u teškim uvjetima, uzeli bodove Šibenčanima: Torcida imala svoj performans

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Prva pobjeda Bijelih u novoj HNL sezoni

1.8.2021.
21:01
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

3. kolo HNL-a

Stadion: Poljud

Glavni sudac: Fran Jović (Zagreb)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Temperatura: 32 stupnja

HAJDUK - ŠIBENIK 1:0

Hajduk: Kalinić - Lovrencsics, Simić, Elez, Čolina - Vuković, Krovinović - Dolček, Livaja, Mlakar - Eduok

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šibenik: Rogić - Batarelo, Perić, Bilić, Kvesić - Mesa, Julardžija, Ćurić - Delić, Jakoliš - Jurić

Jans Gustafsson, strateg Bijelih, išao je nakon posljednjeg sučevog zvižduka od jednog do drugog igrača, kako bi im čestitao. Nije Šveđaninu bilo lako, da je izgubio vjerojatno bi morao otići. Ovako, njegov potez s Eduokom u napadu ga je spasilo, momak je zabio, stresao i vratnicu nakon toga, a Biuk je sve pratio... Lovrencsics je večeras bio možda i najbolji pojedinac u Hajduku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MUK TORCIDE REKAO JE SVE /

Hajdukovce i Gustafssona, ma čitav klub, dočekala je jasna i ozbiljna poruka: Što mislite o ovom potezu Torcide?

Image
MUK TORCIDE REKAO JE SVE /

Hajdukovce i Gustafssona, ma čitav klub, dočekala je jasna i ozbiljna poruka: Što mislite o ovom potezu Torcide?

Odigrali dobro

No, Bijeli su odigrali dobru utakmicu, rutinski uzeli bodove i barem malo mu donijeli mir pred jak raspored koji ih sad čeka. Jer, idu Gorici, pa onda im dolazi Slaven, pa idu u Zagreb u Siget na noge Hrvatskom dragovoljcu, a nakon toga slijedi Rijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U susretu trećeg kola Prve HNL Hajduk je na stadionu Poljud pobijedio Šibenik sa 1:0 ostvarivši prvu pobjedu ove sezone, dok je Šibenik izgubio i treću utakmicu.

Hajduk je otvorio sezonu odigravši 2-2 kod Lokomotive, a potom je na Poljudu izgubio od Osijeka sa 1-2. Loše otvaranje sezone upotpunilo je i neočekivano ispadanje iz Europe od kazahstanskog Tobola. Nije na Poljudu bilo idilično, navijači su jasno dali do znanja svojim igračima, a svima u klubu i van njega kako je "šutnja ponekad jača od riječi".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme su sjedili, u 48. je počelo ludilo topovskim a nešto kasnije i bakljama. Grmilo je sa Sjevera, a igrači su nošeni publikom izdržali u drugom dijelu. No, i da navijača nije bilo, teško da bi se što dogodilo. Šibenik je igrao obrambeno, u bloku, jalovo naprijed...

Bijeli dominirali

Hajduk je protiv Šibenika dominirao i imao je niz prilika, no Splićani su uspjeli zabiti samo jedan gol pasu na kraju strahovali od izjednačenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak vrijedan tri boda zabio je Stipe Biuk u 27. minuti. Biuk je bio blizu gola i u 20. minuti no njegov udarac je završio u gredi.

Večeras su na rasporedu još dvije utakmice, Dinamo i Rijeka se sastaju na stadionu Maksimir, dok će Osijek odmjeriti snage protiv Slaven Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk skočio s 8. na 5. mjesto

Na ljestvici vodi Lokomotova sa sedam bodova, Osijek i Rijeka imaju po šest bodova uz utakmicu manje, a četvrta je Gorica također, sa šest bodova.

Hajduk je pobjedom skočio na peto mjesto sa četiri boda, dok je Šibenik upisao i treći poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90'+6 - Gotova je utakmica. Treći ovosezonski poraz za Šibenik, prva pobjeda za Bijele.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

84' - Hajduk i dalje kontrolira utakmicu i odbija napade Šibenika bez većih problema.

78' - Nekoliko dobrih poteza igrača Šibenika u napadu, ali svi pokušaji gostiju zasad odlaze pored gola. Nisu konkretni, bili su samo jednom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Smirila se utakmica, nema prilika ni s jedne strane, Hajduk promjenama pokušava sačuvati vodstvo a Šibenik pazi da negdje ne kiksaju u bloku.

64' - "Samo tebe volim ja i više nikoga, to ti kaže tvoja Torcida", grmi sa Sjevera Poljuda. Nešto ranije se navijalo Nitko kao Hajduk iz Splita. Aktivno je i sad i na tribinama i na travnjaku. Torcidaši su se okupili iza udarnog transparenta Torcide "Hajduk živi vječno", drže ga u rukama i pritom navijaju. Već viđeno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

61' - Druga promjena na susretu. Gustafsson je iz igre izvadio Mlakara, ušao je Ljubičić.

60' - Teško dišu Šibenčani. Jako rijetko ih viđamo s loptom u posjedu. Većinu susreta se brane, stoje u bloku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

57' - Kratki prekid i nastavak.

56' - Prekid na Poljudu, baklje pobacane na tartan stazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

48' - Počelo je oko 300 ultrasa Hajduka navijati, bačena je i neka jaka petarda, eksplozivno sredstvo nalik topovskom. Prema zvuku i jačini. Poruka je i dalje na ogradi. Šutnja je često jača i od riječi'. Poništen je sad i gol Livaji zbog zaleđa.

46' - Počinje drugi dio utakmice. Hajduk traži svoju prvu pobjedu u sezoni u HNL-u, na dobrom su putu. Sahiti je ušao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45'+2 - Gotovo je prvo poluvrijeme.

45' - Imat će Bijeli još dvije minute, toliko je sudačka nadoknada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Uzbuđenje na kraju poluvremena, na isteku 90 točnije. Biuk je tukao opasno pored okvira gola. Blizu je to bilo.

44' - Bijeli su imali dvije iznimne prigode do sad, oba puta su tresli okvir gola. Biuk u 20. i Eduok u 41.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - OPET STATIVA ZA HAJDUK! Eduok je ovog puta briljantno, onako iz prve nakon dodavanja opet opasnog i konkretnog Lovrencsicsa. Ostaje 1:0.

32' - Hajdukovci su se očito opustili i oslobodili okova koji su ih zarobili u Kazahstanu. Lakše se diše na Poljudu, Bijeli igraju bolje, napadaju, Eduok i Biuk su jako opasni, kao i Lovrencsics.

27' - GOOOL: Eduok pogađa sjajno gornji lijevi kut Rogića, Gustafsson tamo skače i slavi. Za sad je pogodio potezom. Lovrencsicsova odlična asistencija za još ljepši gol.

20' - Stativa Biuka. Kakva je to bila akcija, pogreška Batarela, Biuk mu je pobjegao, blago lijevo prema naprijed išao je prema kaznenom prostoru i u posljednji tren tukao i pogodio okvir.

9' - Kakva šansa za Šibenik. Iz prvog prvog dolaska naprijed u utakmici, konkretnog napada uspjeli su gosti opasno zaprijetiti prema golu. Kalinić je pokazao sigurnost.

5' - Biuk je dosta aktivan za sad, Krovinović je drugi put izveo korner, dobro za Edouka na drugoj vratnici ali udarac glavom odlazi pokraj gola. Pljesak publike na Poljudu za akciju. Hajduk očekivano u prvih 5 minuta ima inicijativu.

3' - Dolček i Eduok imaju priliku pokazati da su igrači za standardnih prvih 11. Evo dečki, da sad vidimo...

1' - Odmah prva linija Hajduka na iskušenju, Šibenik je krenuo odmah brzo naprijed, došao do 17 metara, gužva i ispucali su to Bijeli.

1' - Poraz od Tobola teško je pogodio navijače Hajduka pa je tako Torcida na sjever Poljuda došla sa simboličnom porukom, koju su splitski ultrasi izvjesili na ogradi koja je bila prazna: 'Šutnja je često jača i od riječi'. To su i napravili, muk i tišina na Poljudu, nema onog poznatog huka na Poljudu.

1' - Počela je utakmica u Splitu. Sretno svima po ovakvoj vrućini. Šibenik je krenuo prvi. Igraju u gostujućoj, crnoj varijanti s narančastim detaljima. Hajduk u standardnoj bijelo - plavoj, svojoj A garnituri.

18.51 - Jako je vruće u Splitu, igračima ali i navijačima neće biti lako podnositi tu vrućinu. Posebno nogometaši, teški uvjeti za njih. Temperatura se nije spuštala ispod 30 tijekom današnjeg dana u Splitu.

18.20: Stigao je sastav Hajduka, Gustafsson je opet izmiješao prvih 11. Dolček je upao umjesto Čoline na lijevom beku, Livaja i mladi hit igrač Hajduka Biuk igraju i u tandemu će pokušati probijati linije i ubacivat se između njih, napadati, a mjesto u vrhu napada danas je dobio Eduok. U slučaju da se ne pobjedi Šibenik na Poljudu Jens Gustafsson će biti prisiljen pokupiti odštetu i otići kući, tako se nekako vjeruje, po svim informacijama koje dolaze. Ali i kad bi Hajduk osvojio ta tri boda, sljedeći protivnici su Gorica u gostima i Dinamo na Poljudu, pa je teško vjerovati da se to neće dogoditi. No, nemojmo biti zloruki prognostičari...

Najava

Nakon europskog debakla protiv Tobola u 2. kolu kvalifikacija za Konferencijsku ligu prije tri dana, nogometaši splitskog Hajduka na domaćem terenu dočekuje Šibenik u 3. kolu HNL-a.

Obje momčadi još uvijek čekaju na prvu pobjedu u novoj sezoni. Šibenik je poražen na gostovanjima kod Osijeka i Gorice, a Hajduk je remizirao s Lokomotivom i izgubio od Osijeka. Trenutno su Splićani na 8. mjestu.

Gustafsson iznenadio sastavom

U odnosu na susret s Tobolom prije tri dana Jens Gustafsson napravio je četiri izmjene. Na klupi su ostali Vušković, Čolina, Sahiti i Ljubičić, a od prve minute priliku su dobili Elez, Dolček, Livaja i Eduok.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo