VRHUNSKA PREDSTAVA / Hajduk rutinski pobijedio Lokomotivu u ulici pjesnika, Livaji gol i asistencija

Image

Nogometaši Hajduka pobijedili su s 3-0 (3-0) Lokomotivu u posljednjem susretu 33. kola HNL-a uz odličnu igru tijekom drugog poluvremena.

7.5.2023.
21:26
VOYO logo
Image
GOLIJADA /

Lyon u čudesnoj utakmicu gubio 4-1 pa slavio, među strijelcima i Lovren

Image
GOLIJADA /

Lyon u čudesnoj utakmicu gubio 4-1 pa slavio, među strijelcima i Lovren

Hajduk je cijelu utakmicu bio bolji, a to je naplatio golovima u drugom poluvremenu. Strijelci su bili Yassine Benrahou u 53., Marko Livaja u 82. i mladi, 19-godišnji Ivan Ćubelić u 91. minuti. Oba su sastava ostala na svojim pozicijama na ljestvici, Hajduk je drugi, a Lokomotiva na osmom mjestu.

Sve su međusobne utakmice ove sezone Lokomotive i Hajduka bile vrlo zanimljive i otvorenog garda s obje strane pa je tako počeo i ovaj nedjeljni ogled u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk puno bolji

Hajduk je djelovao dosta bolje na samom početku te je pritisnuo suparnika, ali se čekalo na prve prave šanse. Nakon pomalo sramežljivih napada u 33. i 34. minuti Splićani su imali dvije odlične prilike te su dva puta pogađali domaći okvir vrata.

Image

U 33. je Sahiti pogodio vratnicu, dok je odmah u idućem naletu Sigur iz velike daljine naciljao gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bolju igru Splićani su naplatili u 53. minuti, a prilično im je u svemu pomogao domaći vratar Čavlina. Njegovo loše ispucavanje presjekao je Pukštas, a lopta je potom došla do Benrahoua koji je pogodio za 1-0 gostiju.

Potvrda pobjede

Nakon primljenog pogotka nešto je hrabrije zaigrala Lokomotiva, no Splićani su se dosta organizirano i pametno branili, a potom su u 82. minuti zadali novi udarac domaćinu. Lijepu akciju odigrali su Splićani, od Mlakara do Melnjaka i na kraju strijelca Livaje, prvog topnika lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Sve je okončano novim golom Hajduka u nadoknadi, u 91. minuti. Strijelac je bio 19-godišnji Ivan Ćubelić, što je bio njegov premijerni pogodak u prvoj momčadi Splićana.

Ranije tijekom nedjelje, u derbi utakmici 33. kola HNL-a, nogometaši Osijeka i Dinama su, u utakmici s malim brojem pravih prilika, odigrali bez pogodaka. Prvak Dinamo je u prošlom kolu proslavio naslov prvaka, dok je Osijek s ovim bodom ostao na četvrtom mjestu ljestvice. Ima dva boda manje od Rijeke, a četiri više od Istre 1961 i Varaždina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo