NOVO POJAČANJE / Hajduk potvrdio: Filip Bradarić se nakon četiri godine vraća na Poljud

Image
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Bradarić je u razdoblju od 2013. do prosinca 2014. godine upisao 48 nastupa za Hajduk

2.9.2019.
18:33
Miranda Cikotic/PIXSELL
VOYO logo

Vodeći sastav Prve HNL, splitski Hajduk objavio je u ponedjeljak kako je s talijanskim prvoligašem Cagliarijem dogovorio jednogodišnju posudbu reprezentativnog veznjaka Filipa Bradarića (27) koji se tako vraća na Poljud nakon četiri godine.

Bradarić je u razdoblju od 2013. do prosinca 2014. godine upisao 48 nastupa za Hajduk iz kojega je u siječnju 2015. otišao u Rijeku u kojoj je proveo tri i pol sezone i bio dijelom momčadi koja je 2017. godine postala prva Hrvatske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošloga je ljeta Bradarić bio članom hrvatske reprezentacije koja je na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojila srebrnu medalju da bi potom potpisao ugovor s Cagliarijem. Prošle je sezone za momčad sa Sardinije odigrao 27 utakmica u Serie A i dvije u Kupu, no ove je sezone izgubio status člana prve momčadi.

"Ovo je zaista emotivan trenutak za mene, nakon pet godina napokon se vraćam kući. Vraćam se u Hajduk, moj klub, moj grad... Tu sam napravio prve nogometne korake i srce mi je napokon na mjestu. Pratio sam Hajduk cijelo vrijeme, vjerujem da mogu pomoći ovoj momčadi i nadam se da ćemo zajedno napraviti velike stvari. Ne mogu dočekati da opet odijenem sveti dres i zaigram za Hajduk",  izjavio je Bradarić koji je za hrvatsku reprezentaciju dosada odigrao šest utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brbić: ''Bradarić dolazi kako bismo izborili kvalifikacije za Ligu prvaka''

Predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić u ponedjeljak je izjavio kako je glavni cilj kluba ove sezone ostvariti plasman u HNL-u koji će mu omogućiti kvalifikacije za Ligu prvaka sljedeće sezone te je radi tog cilja na posudbu do kraja sezone iz Cagliarija došao hrvatski reprezentativac Filip Bradarić.

"Filip Bradarić je od danas s nama, on je hrvatski reprezentativac s velikim iskustvom i vjerujem kako će nam pomoći da dođemo do cilj kojeg želimo. On nam dolazi na posudbu do kraj sezone", rekao je  Brbić na konferenciji za novinare na kojoj je također kazao kako je Darko Nejašmić produžio ugovor s Hajdukom do 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brbić je izvijestio novinare kako je Hajduk dobio poziv od Splitsko-dalmatinskog Županijskog nogometnog saveza za sutrašnji sastanak s predstavnicima Hrvatskog nogometnog saveza (HNS).

"Na ovom će sastanku Hajduk sudjelovati kao promatrač jer tako propisuju propozicije Uefe, ali ćemo iznijeti svoje stavove i mišljenja", kazao je Brbić i najavio kako će se na tom sastanku razgovarati i o reorganizaciji sudačke organizacije, što je i jedan od zahtjeva Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Problemi u odnosima Hrvatskog nogometnog saveza i Hajduka  traju godinama i svjesni smo da se neće riješiti preko noći. Ove razgovore nastavit ćemo s jasnim stavovima - poboljšati odnose u hrvatskom nogometu na svim razinama, od udruge prvoligaša do sudačke organizacije", poručio je Brbić istaknuvši kako Hajduk čini sve što je u njegovoj moći da promijeni stanje i odnose u hrvatskom nogometu na boljitak svih klubova.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo