Na Poljudu opet gorjelo: Hajduk dotukao Split!

U samo tri dana, dvije pobjede Hajduka protiv Splita!

31.10.2012.
18:58
VOYO logo

Hajduk je pred 6.000 gledatelja na Poljudu pobijedio Split i izborio četvrtfinale Hrvatskog kupa. Bijeli su, kao i u nedjelju, bili bolja momčad tijekom cijele utakmice, a svoju dobru igru okrunili su krajem prvog poluvremena, u 45. minuti, kada je za 1:0 zabio Mijo Caktaš.

Tračak nade gostima vratio je u 60. minuti Ante Rebić, koji je izjednačio nakon asistencije Radotića, ali samo tri minute poslije Hajduk je zabio pobjednički gol za konačnih 2:1. Pogodio je mladi Tino Sve Sušić i to iz kornera, nakon odbijanca u petercu Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je nastupio bez Avdije Vršajevića, strijelca pobjedničkog pogotka u nedjeljnom derbiju, dok su se Splitu vratili Križanac, Radotić i Hrgović. Međutim, to nije pomoglo gostima. Hajduk je od početka utakmice preuzeo inicijativu, u 31. minuti imao veliku priliku kada je Andrijašević na nekoliko metara od gola skrenuo udarac Vukovića, ali pored vratnice, a onda poveo u najbolje vrijeme. Caktaš je u 45. minuti izveo slobodan udarac s tridesetak metara, lopta je dugo letjela, prevarila cijelu obranu i vratara Splita te ušla u mrežu.

U 59. minuti je za goste ušao Ante Rebić i odmah minutu poslije zabio. Radotić je prošao po desnoj strani i pronašao Rebića koji veliku priliku pretvara u izjednačenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, nije drugo trajalo veselje igrača Zorana Vulića. Tri minute poslije Tino Sven Sušić izveo je korner, lopta je dirala nekoga od obrambenih igrača Splita, te se odbila u mrežu. Hajduk je do kraja rutinski odradio utakmicu, gosti nisu uspjeli ozbiljnije ni zaprijetiti, a 6.000 navijača moglo je slaviti novu pobjedu protiv gradskog rivala.

U druge dvije utakmice GOŠK Dubrovnik je pobijedio Nedelišće 2:0, a Cibalija je izbacila Goricu rezultatom 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo