kek opet nije uspio / Hajduk na prepunom Poljudu potvrdio prolazak u playoff: Turci na Rujevici šokirali Rijeku

Image
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Ovoga puta Dinamo je ušao u zadnju rundu kvalifikacija Lige prvaka, a Hajduk i Lokomotiva u Europskoj ligi

4.8.2016.
22:43
Goran Kovacic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je Dinamo izborio plasman u zadnje pretkolo kvalifikacija za Ligu prvaka, Hajduk i Lokomotiva to su uspjeli u Europskoj ligi.

Nažalost, Rijeka je zapela na prvoj prepreci i oprostila se od Europe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrlo malo je nedostajalo da Hrvatska ponovo ima čak četiri kluba u zadnjem kolu kvalifikacija europskih kupova što je zadnji put ostvareno prije dvije godine. Tada su završnu rundu kvalifikacija za Europsku ligu izborili Dinamo, Rijeka, Hajduk i Split, a u natjecanje po skupinama plasirali su se Zagrepčani i Riječani, dok su splitski klubovi ispali.

Ovoga puta Dinamo je ušao u zadnju rundu kvalifikacija Lige prvaka, a Hajduk i Lokomotiva u Europskoj ligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokomotiva je do povijesnog uspjeha stigla nakon što je u gostima kod ukrajinske Vorskle pobijedila sa 3-2, nakon što je prvi susret završio bez golova. Lokosi su poveli već nakon 32 sekunde. Pred svojim kaznenim prostorom prekinuli su napad domaćina i razvili odličnu kontru koju je u pogodak pretvorio Petar Bočkaj. U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena domaćin je mogao izjednačiti nakon što je Grezda neopreznim startom u kaznenom prostoru srušio Perduta. No, udarac Khlyobasa obranio je vratar Zagorac

Na početku drugog poluvremena, u 49. minuti, Vorskla je uspjela izjednačiti iz jedne bezazlene situacije. Kobakhidze je ubacio u petarac Lokosa, na lopti je već bio vratar Zagorac, ali Perić to nije vidio i u klizećem startu je loptu skrenuo u vlastitu mrežu. Međutim, samo četiri minute kasnije 'Lokosi' su izveli odličan kontranapad Lokosa, koji je Ivana Fiolića prekrasnim udarcem sa 20 metara pretvorio u novo vodstvo. U 64. minuti Lokomotiva je "nokautirala" Ukrajince. Ćorić je izveo slobodan udarac, a Dino Perić zabija za 3-1. Do kraja susreta Vorskla je uspjela tek ublažiti poraz pogotkom Česnjakova u 74. minuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je u uzvratnoj utakmici na Poljudu pobijedio ukrajinsku Oleksandriju sa 3-1, te potvrdio 3-0 pobjedu iz prve utakmice. 

Gosti su poveli u 13. minuti. Nakon dobre akcije Starenskij je izbio sam pred vratara Kalinića i rutinirano pogađa mrežu. No, Hajduk je brzo došao do poravnanja. U 21. minuti Kožulj je izveo korner, a na drugoj stativi Zoran Nižić glavom zabija za 1-1. Ako je i bilo nekih dvojbi, Hajduk ih je brzo riješio u nastavku susreta. Najbolji igrač "bilih" Nikola Vlašić prošao je dvojicu igrača, te je uposlio Saida, koji je oboren u kaznenom prostoru a sudac je dosudio penal. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Tino Sven Sušić i Hajduk je u 52. minuti poveo 2-1. Prolazak Hajduka u posljednje pretkolo potvrdio je Sušić u 56. minuti prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca sa 20 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Rijeka je drugu sezonu uzastopce ispala iz Europe na startu svog europskog puta. Prošle sezone Riječani su ispali u 2. pretkolu Europske lige od Aberdeena, a ove sezone u 3. pretkolu od Istanbul Basaksehira. Nakon što je susret u Istanbulu završio bez golova, uzvrat na Rujevici je okončan rezultatom 2-2 što je Turcima bilo dovoljno za prolaz.

Rijeka je vodila 1-0 i 2-1, no oba puta je primila 'jeftine' golove koji su zaključili njezinu europsku priču. Oba gola za Rijeku je zabio Roman Bezjak (26, 50-11m), dok je dvostruki strijelac za turski sastav bio Edin Višća (42, 74).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb posljednjeg pretkola Europske lige je u petak u Nyonu u 13 sati.

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo