Osveta na splitski način: Hajduk na praznom Poljudu iščupao bodove protiv Osijeka

Nogometaši Hajduka i Osijeka odigrali su derbi susret 15. kola hrvatskog nogometnog prvenstva. Splitski Bijeli su slavili protiv izabranika Tomislava Rukavine s 2:1.

8.11.2014.
13:34
VOYO logo

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Nižić, A. Milić, Mezga, Bradarić, Caktaš, Kouassi, Gotal, Milevski

OSIJEK: Mikulić, Matas, Jonjić, Pranjić, Pavić, Špehar, Šorša, Ugarković, Škorić, Glavaš, Dugandžić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Caktaš (54'), 2:0 Gotal (64'), 2:1 Glavaš (67')

Nakon pobjede protiv Zadra u prošlom kolu, izabranici Igora Tudora imali su veliki test u 15. kolu hrvatskog nogometnog prvenstva. Na Poljud je došao Osijek koji je uvijek bio tvrd zalogaj za splitske Bijele. Međutim, ovoga puta, nogometaši Tomislava Rukavine su u Split bili doputovali itekako oslabljeni. Osijek se suprostavio Hajduku bez čak osam igrača. Perošević i Mišić su protiv Zagreba u prošloj utakmici zaradili crvene kartone, tri žuta su imali Mešanović i B. Barišić, a tijekom tjedna obolio je Vitajić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavna vijest na Poljudu uoči sraza s Osijekom bila je da su splitskim nogometašima konačno isplaćene plaće za rujan. Hajduk je, tako, konačno uhvatio nakon niza godina ritam isplate igrača, tako da trenutno igračima Bijelih ne duguju nijednu plaću (da ne bude zabune još nije datum isplata plaća za listopad). Na Poljudu kažu da se takvo što ne pamti. To je Hajduku bio dovoljan motiv da protiv Osijeka dođu do sva tri boda pred praznim Poljudom, koji odrađuje kaznu zbog nereda Torcide u Dugopolju u srazu protiv Rijeke. Tudor je utakmicu započeo u sustavu 3-5-2, dok je Osijek na to odgovorio vrlo gustim veznim redom, i to u sustavu 4-5-1.

Hajduk u prvom poluvremenu nikako nije mogao ugroziti golmana Osijeka Mikulića. Pamte se šanse tek iz 19. minute, kada je Vršajević prsima primirio loptu i iskosa s desne strane pucao sa 7-8 metara, što je sjajno skinuo Mikulić, i iz 26 minute, kada je Kouassi šutirao atraktivno iz prve, lopta se od prstiju Mikulića odbila u gredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gosti su najbolju priliku u prvom poluvremenu imali u 42. kada je Pavić nadmudrio Maloču i ušao u šesnaesterac, ali je pucao pokraj vrata.

Ipak, u drugom poluvremenu Hajduk je poveo iz jedanaesterca u 54. minuti, i to golom Caktaša. Na drugi pogodak se čekalo 10. minuta, kada je Maloča pospremio loptu iza Mikulića za 2:0. Tri minute poslije, točnije u 67. minuti, Osijek je uspio smanjiti nakon velike pogreške Hajdukova kapetana Maloče. Strijelac je bio Glavaš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja susreta Osijek nije uspio doći do poravnanja, a izgledi su im umanjeni i isključenjem Škorića u 85. minuti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo