3:2 / Hajduk na Poljudu svladao Osijek, trener Osijeka priznao: 'Dali smo im krila našim greškama'

Hajduk je nakon dva uzastopna poraza upisao važne bodove u lovu na vodeći Dinamo

10.11.2019.
19:44
VOYO logo

Sjajan derbi na Poljudu, Hajduk je svladao Osijek 3:2 i nakon dva uzastopna poraza upisao važne bodove u lovu na vodeći Dinamo.

Živnuo je sunčani Poljud u 22 minuti nakon sjajne akcije Bilih. Lopta s očima Jradija za Miju Caktaša koji fino potkopava za svoj peti prvenstveni pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 41 minuti nova fešta. Branič Osijeka Silva poklanja loptu Eduoku koji poklon nije odbio. Nigerijcu je ovo 4 pogodak u sezoni. 

No Osijek ga je poništio u sljedećem napadu. Nakon gužve pred vratima Hajduka lopta dolazi do Mihaela Žapera koji se rješava protivničkog igrača i lijepo sprema u mrežu s vrha kaznenog prostora. Žaper je strijelac drugo kolo zaredom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osijek je pritisnuo u drugom poluvremenu i izjednačenje stiže u 53 minuti.  Deveti pogodak Mirka Marića kojim je izbio na vrh ljestvice strijelaca HNL-a. Dvadesetdvogodišnji vratar Marin Ljubić koji je prije dva dana potpisao novi ugovor s Hajdukom morao je bolje reagirati. 

No Hajduk se nije predavao i stiže do vodstva nakon vrlo zanimljivog pogotka. Opet je Jradi raspoložen za asistenciju, majsotrki proigrava petom Jaira, Brazilčev udarac prolazi ispod vratara, Mile Škorić htio je izbiti no lopta je čini se već bila previše unutra, nije uspio trznuti glavom kako je htio. Jairo slavi temperamentno, frustraciju je iskalio na korner zastavici taj luksuz koštao ga je drugog žutog kartona. no Hajduk je izdržao 15 minuta s igračem manje i upisao važnu pobjedu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve u svemu moramo kazati da smo jednom velikom željom i voljom došli do zaslužene pobjede", rekao je trener Hajduka Damir Burić.

"Našim pogreškama smo dali krila Hajduku, preuzeli su dominaciju", priznao je trener Osijeka Ivica Kulešević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Donijela su tri boda malo mira u tjednu kada su klub napustili dopredsjednik Lukša Jakobušić i sportski direktor Saša Bjelanović. Hajduk se učvrstio na drugom mjestu, Osijeku bježi 7 bodova i čeka kiks Dinama.   

Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo