DERBI NA POLJUDU / Hajduk na Dinamo ipak ne ide u najjačem sastavu? Dambrauskas potvrdio da je stanje jednog od najvažnijih igrača upitno

Image
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Dambrauskas smatra kako neće trebati dodatno motivirati ekipu

11.3.2022.
14:58
Milan Sabic/PIXSELL
VOYO logo

Trener Hajduka Valdas Dambrauskas održao je konferenciju za novinare uoči subotnjeg derbija Prve HNL s Dinamom. Utakmica je na rasporedu od 18 sati na Poljudu, a rasprodane su sve ulaznice i stadion će biti pun. Hajduku su potrebna sva tri boda kako bi uhvatili priključak za vodećima.

Dambrauskas smatra kako neće trebati dodatno motivirati ekipu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovakav tjedan je najbolji tjedan za trenere. Kad igrate velike utakmice, derbije, ne trebate dodatno motivirati ekipu, samo se morate brinuti o taktici. Čak nekad morate smiriti ekipu da ne izgori u emocijama. U odličnom duhu dočekujemo utakmicu", rekao je Dambrauskas i onda komentirao najvažnije, hoće li Filip Krovinović biti dostupan.

Image
OKRŠAJ NA POLJUDU /

Evo kada počinje i gdje možete gledati derbi Hajduka i Dinama

Image
OKRŠAJ NA POLJUDU /

Evo kada počinje i gdje možete gledati derbi Hajduka i Dinama

"Krovinović je upitan. Trenirao je zadnja tri dana i trenirat će danas. Tek jučer je bio u punom treningu. Ovo je malo zahtjevniji tip ozljede i odluku o njemu donijet ćemo danas navečer ili sutra ujutro", rekao je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali su ga i hoće li što mijenjati u sustavu, ali bio je tajnovit. "Neću vam otkriti sastav. Vidjet ćete sutra. Izvest ćemo ekipu za koju smatramo da može najbolje ući u utakmicu i pobijediti. Imam na raspolaganju preko 20 igrača i svi žele igrati", rekao je Litvanac.

O Livaji i Kaliniću

Bilo je nekih komentara da Marko Livaja i Nikola Kalinić ne funkcioniraju zajedno... "Ne slušam buku izvana. Fokusiran sam na svoju svlačionicu. Moj stručni stožer, igrači i ja jedini znamo kakva je atmosfera. Ne možete komentirati nešto kad ne znate što se događa. Imamo vrhunsku ekipu, karijere Livaje i Kalinića govore za sebe, kao i njihovi golovi i njihove predstave. Žele pobjeđivati s Hajdukom i to nas ujedinjuje, nema ničega što želimo više od toga", veli trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan je i za fizičku spremu svojih igrača.

"Napravili smo odličan posao u fizičkoj pripremi igrača. Utakmica protiv Gorice bila je u tom smislu najbolja utakmica Hajduka u zadnjih pet godina. Radimo s brojevima, podacima, individualno pristupamo svakom igraču. To je tako u modernom nogometu, ali nije fizička priprema glavni uvjet za pobjedu utakmica", izjavio je Dambrauskas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju je simbolično završio.

"Svaka pobjeda je slatka, no najslađe pobjede su na Poljudu. Svaka utakmica je teška i u nju uložite kantu krvi, znoja i suza, ali kad pobijedite kod kuće, uvijek osjetite strast i energiju", zaključio je trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo