DRAMA NA POLJUDU / Hajduk mršavom pobjedom svladao fenjeraša, Rudeš oštećen za kazneni udarac u zadnjim minutama?

Image

Tekstualni prijenos utakmice mogli ste pratiti UŽIVO na portalu Net.hr

4.11.2023.
16:58
VOYO logo

KRAJ

1:0

Stadion Poljud, Split

Hajduk: Lučić - Moufi, Šarlija (C), Uremović, Diallo - Žaper, Sigur, Pukštas -Benrahou, Sahiti, Trajkovski

Rudeš: Marković - Tomečak, Matić, Pavlović, Pavković - Bašić, Pasariček, Vukmanović - Pešić, Kovačević, Topić

Netom prije utakmice igrači Hajduka fotografirali su se kako bi podržali ozlijeđenog Darija Melnjaka, a Torcida je nakon početnog zvižduka podignula šetalicu kojom je obilježila 73. godinu od osnutka te navijačke skupine. Iako nije bilo većih prilika, uvodnih 10 minuta proteklo je u pritisku Hajduka, a dva kornera nisu uspjeli pretvoriti u ozbiljniju prijetnju po vrata gostujuće momčadi. Nezgodno je bilo Lučiću u 16.minuti kada je Tomečak uputio centaršut, međutim lopta je poprimila čudan luk i zamalo završila u mreži Hajduka. Domaći vratar odbio je u korner iz kojeg se nije izrodila ozbiljnija šansa za goste.

Velika prilika za Hajduk stigla je u 26. minuti kada se Sigur našao u odličnoj prilici, tukao je snažno iskosa, ali gostujući vratar to je ukrotio. Ubrzo zatim, s tribina se zaorilo ''Gazi Purgere''. Sedam minuta kasnije ponovno je Hajduk bio blizu, Pukštas je na Sahitijev ubačaj pucao glavom, a lopta je odsjela na vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 40. minuti Poljud je utihnuo. Pešić je volej udarcem tukao sam ispred vratara Hajduka, ali nije bilo preciznosti. Na predah se otišlo bez pogodaka.

Prije početka drugog dijela u igru je umjesto Moufija ušao Dajaku, a nakon odmora, Rudeš je brzo ''pao''. Dajaku je uputio oštar i precizan niski ubačaj, a kojeg je u mrežu pospremio Trajkovski, kojem je to bio prvijenac u dresu Hajduka. U 60. minuti službeni spiker je rekao kako se na tribinama nalazi nešto više od 13 tisuća gledatelja, a onda je Pasariček na jedan oštar ubačaj skoro iznenadio obranu Bijelih, ali nije bilo preciznosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šimović je u 68. minuti nakon gužve u 16-ercu potegnuo snažan udarac, ali lopta je prohujala pored vratnice. Poljudske tribine odmah su salvama zvižduka ''kaznile'' svoje ljubimce u bijelom. Utakmica je u 75. minuti nakratko prekinuta zbog pirotehničkog showa Torcide.

Zamalo je u 79.minuti Hajduk podebljao vodstvo, a loptu je sa crte očistio Tomečak. Nekoliko minuta kasnije nastala je gužva u kaznenom prostoru Bijelih, ali nitko od gostiju nije ugurao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U zadnjim minutama sudac Dario Bel čekao je VAR sobu zbog sumnjive situacije pred golom Hajduka, ali nije donesena odluka o jedanestercu za Rudeš. U jednom od zadnjih napada Pavlović je na ubačaj glavom promašio prazan gol, a nakon idućeg napada Rudeša sudac je svirao kraj. Hajduk se ovom pobjedom bodovno izjednačio na vrhu ljestvice sa Rijekom, a Rudeš i dalje ostao jedina momčad bez pobjede u HNL-u.

Image
KRIZA /

Raspad finalista Lige prvaka: 'Tići' povezali dva poraza u HNL-u, sada su izgubili od predzadnje momčadi prvenstva

Image
KRIZA /

Raspad finalista Lige prvaka: 'Tići' povezali dva poraza u HNL-u, sada su izgubili od predzadnje momčadi prvenstva

Mislavu Karoglanu nedostajale su tri ključne karike u momčadi: Filip Krovinović i Marko Livaja nedostupni su bili zbog žutih kartona, a Dario Melnjak teško je ozlijeđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo, prije točno šest godina, 4. studenog 2017. godine, Rudeš je na Poljudu svladao momčad Hajduka rezultatom 2-3.

Image
Foto: FNC - VOYO

FNC 4. studenoga stiže u Beograd, a revanš Croate i Vase pratite ekskluzivno na platformi Voyo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Voyo donosi borilačke spektakle svakog mjeseca. 4.studeni - FNC 13 - Beograd. Prosinac - FNC 14 - Sarajevo. Svaki mjesec BKFC event na Voyo

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo