Novi trener Hajduka / 'Hajduk je velik klub koji trenutno nije u najboljem stanju. Pobrinut ću se za mnogo stručnog rada i energije'

Image
Foto: Miro Gabela / hajduk.hr

Pušnik ima mnogo iskustva kao trener u slovenskoj ligi, gdje je trenirao najbolje klubove, a radio je kao trener i u Japanu i Iranu

3.6.2016.
9:30
Miro Gabela / hajduk.hr
VOYO logo

Novi trener Hajduka Marijan Pušnik obećava da će u splitski klub donijeti stručni rad i novu energiju, potrebnu za postizanje boljih rezultata.

"Hajduk je velik klub koji trenutno nije u najboljem stanju. No, s novom ćemo ekipom doći do pravog rezultata. Pobrinut ću se za mnogo stručnog rada i energije", kazao je 55-godišnji slovenski trener u razgovoru za ljubljanski "Dnevnik", dodavši da je biti trener Hajduka za njega velika čast, ali i izazov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je velik klub koji trenutno nije u najboljem stanju. No, s novom ćemo ekipom doći do pravog rezultata Marijan Pušnik

Pušnik ima mnogo iskustva kao trener u slovenskoj ligi, gdje je trenirao najbolje klubove, a radio je kao trener i u Japanu i Iranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najveći uspjeh u Sloveniji postigao je s Olimpijom koja je ove sezone osvojila prvenstvo nakon 20 godina. Mladu ekipu je vodio u prvom dijelu prvenstva, osiguravši joj veliku bodovnu prednost pred drugoplasiranim Mariborom, te postigao 14 pobjeda, 4 neriješena rezultata i 4 poraza. No, Pušnik je početkom proljetne sezone smijenjen nakon poraza od Rudara (1-2), kad se razlika u bodovima s Mariborom bila smanjila na samo tri i do sada je bio bez angažmana.

Za Pušnika njegovi igrači kažu da ima željezni repertoar treninga i inzistira na dobroj kondicijskoj pripremi i  da voli napadačku igru, ali da model igre uvijek prilagođava mogućnostima igrača s kojima raspolaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije nego što je prihvatio ponudu Hajduka, Pušnik se o situaciji u klubu i stanju hrvatskog nogometa konzultirao sa svojim zemljakom, trenerom Rijeke Matjažem Kekom, navode slovenski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo