HAJDUK IMA NOVOG PREDSJEDNIKA: /

Splitski klub objavio informaciju, funkciju preuzima poznato lice

Image
Foto: PIXSELL

Vijest je potvrđena na web-stranicama kluba

6.3.2019.
16:33
PIXSELL
VOYO logo

'Marin Brbić nasljedit će Jasmina Huljaja na mjestu predsjednika Uprave HNK Hajduk. Novog predsjednika danas će službeno na konferenciji za medije predstaviti Nadzorni odbor Kluba. Marin Brbić po zanimanju je magistar ekonomije, a već je obnašao funkciju predsjednika Uprave od srpnja 2012. godine do travnja 2016. godine.'

Navodi se ovo na internetskim stranicama kluba s Poljuda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjerka

Brbić je s pozicije na koju se sad vraća smijenjen prije nešto manje od tri godine i to većinom glasova na sjednici Nadzornog odbora. Tada je kazao:

"To je demokratski proces. NO ima pravo mijenjati, ali zamjeram im jer mi nisu dopustili da završim neke projekte. Moja smjena je izvršena bez argumenata i činjenica. A kada ostvarite ovakve rezultate u protekle četiri godine, onda nema razloga za smjenu. U prosincu je jednoglasno usvojen plan i proračun. Što se to promijenilo u ova tri mjeseca."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Klub je bio u dugu od 101 milijun kuna, prijetilo nam je gubljenje licence za Europu, sponzora praktički nije ni bilo… Danas sve klupske kategorije treniraju po planu i programu rada, napravili smo mrežu skauta, tako da se više ne može se dogoditi da se ne primijete određeni igrači. Uspostavljen je najmoderniji sustav kondicijske pripreme, prevencije i rehabilitacije, a u planu je bio i internat. U infrastrukturu smo utrošili 11 milijuna kuna. Izmijenjen je travnjak, postavljen videonadzor, brojači, uređene su trofejne dvorane, imamo 75 sponzorskih ugovora."

Hajduk ga ispratio biranim riječima

Hajduk je, pak, u priopćenju puštenim u javnost tih travanjskih dana 2016. biranim riječima ispratio Brbića. Uz riječi da su mu vrata uvijek otvorena pisalo je, među ostalim, i ovo:

'Marine, Vi ste jubilarni 50. predsjednik Hajduka, ali bit ćete zapamćeni po nečemu mnogo vrjednijem od toga. Imali ste petlje i hrabrosti izložiti se i preuzeti odgovornost kada je to malo tko htio i uopće se usudio, u užasno teškim okolnostima i bremenitim vremenima. I ne samo to, već ste i uspjeli u svom temeljnom zadatku – svojim predanim i kvalitetnim radom ste spasili Hajduk od sigurne propasti. Odlazite kao pobjednik. Osigurali ste da niz generacija ne izgubi svoja lijepa sjećanja i iskustva ekstatične radosti, a niz onih generacija koje tek dolaze – nepresušni izvor nadahnuća i našeg kolektivnog identiteta. S punim pravom ulazite u hajdučki panteon besmrtnika, onih čije su zasluge za dobro Kluba nemjerljive.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo