GVARDIOL NAJSKUPLJI IGRAČ HNL-A: / Megatalentirani dinamovac vrijedi skoro kao čitav Hajduk; Evo kako po novom stoje stvari

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Dinamo sa 100,65 milijuna eura vrijedi kao Rijeka, Hajduk, Osijek, Gorica i Lokomotiva zajedno

28.12.2020.
22:52
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Najrelevantniji nogometni portal za vrijednost igrača, kao i ostale statističke podatke Transfermarkt, osvježio je danas cijene nogometašima u HNL-u.

Prema najnovijim cijenama odnosno brojkama, vratarska reprezentativna jedinicaDominik Livaković više nije najskuplji nogometaš domaće lige, već je to postao megatalentirani bek Joško Gvardiol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladom Dinamovom nogometašu i budućem Leipzigovu cijena je porasla gotovo tri puta odnosno sa šest milijuna skočila je na 16. Upravo je to nekako i najbolji pokazatelj enormne igračke ekspanzije protekle jeseni mladića koji je predodređen za velike stvari. Znači sad je Gvardiol skuplji za deset milijuna eura, što je 166.7 %. Samo za usporedbu, čitava momčad Hajduka procijenjena je na 20.5 milijuna eura.

Image
NOVI HAJDUKOVAC ODLAZI S POLJUDA? /

Bijeli su na njegovoj poziciji nedavno doveli veliko pojačanje

Image
NOVI HAJDUKOVAC ODLAZI S POLJUDA? /

Bijeli su na njegovoj poziciji nedavno doveli veliko pojačanje

Image
Image

Gvardiol sad košta 16 milijuna eura

Livakovićeva cijena je 13 milijuna eura i on je drugi po cijeni u HNL-u i Dinamu. Cijena Brune Petkovića, nominalno prve zvijezde zagrebačke momčadi, je 11 milijuna eura. Kapetanu Arijanu Ademiju cijena prema Transfermarktu je 6.5 milijuna eura, dok Mislav Oršić vrijedi 7.5 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan od najboljih igrača Dinama u ovoj sezoni, fantastična desetka i nasljednik Luke Modrića, kako mu novinari znaju tepati Lovro Majer, košta 10 milijuna eura i četvrti je po cijeni igrač u Dinamu.

Dosad je njegova cijena iznosila 2,3 milijuna eura, a sada okruglih 10, što je gotovo 4 puta više. Stoper Dino Perić košta 4.8 milijuna, a KévinThéophile-Catherine također košta 4 milijuna eura. Luka Ivanušec košta 5.5 milijuna eura, a Mario Gavranović dva milijuna. Marko Tolić prema Transfermarktu vrijedi 1.5 milijuna eura. Rasmus Lauritsen vrijedi 3 milijuna, a kad je došao u Maksimir cijena mu je prema Transfermarktu bila 1.6 milijuna, odnosno za toliko je došao u Dinamu prema spomenutom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lovrić 7. najskuplji igrač HNL-a

Odlični Lirim Kastrati prema Transfermarktu vrijedi pak 2 milijuna. Inače, igrači Dinama su, očekivano, najskuplji u Hrvatskoj, oni drže prvih četiri mjesta u HNL-u, a tek na petom je napadač Kristijan Lovrić iz Gorice s 5,5 milijuna eura.

Prvi hajdukovac, kapetan Mijo Caktaš, je bez cjenovne promjene pa on vrijedi i dalje 3,7 mil eura, dok je talentirani mladi stoper kojeg prati Napoli Mario Vušković na 3 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najskuplji riječki eksponat sada je golman Ivan Nevistić s 3 milijuna eura umjesto dosadašnjih 800.000, a osječki odlični napadač Ramon Miérez s 2,5 milijuna eura.

Dinamo je svijet za sebe

Ako gledamo klubove, Dinamo sa 100,65 milijuna eura vrijedi kao Rijeka, Hajduk, Osijek, Gorica i Lokomotiva zajedno! Ili, ako ćete baš precizno, tek 100 tisuća eura manje. Da, tolika je financijska igračka moć Plavih. Svijet za sebe u Hrvatskoj, rekli bi smo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi igrači Rijeke skupa vrijede 24,25 za drugo mjesto u Hrvatskoj, a treći najvrjedniji klub u HNL-u sada je Osijek Nenada Bjelice s 20,95 milijuna. Slijedi Hajduk s 20,5, a praktički uz rame Splićanima s 20,3 jest Gorica.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo