IGRAT ĆE VAŽNU ULOGU /

Guardiola posebno radi s Kovačićem: 'Mateo otkrio koje stvari Pep traži od njega'

Image
Foto: Profimedia

Rodri bi u novoj sezoni trebao dobiti puno više odmora

9.8.2024.
12:04
Profimedia
VOYO logo

Mateo Kovačić trebao bi biti vrlo važan dio stroja Manchester Cityja, a Englezi pišu kako s Pepom Guardiolom već proučava videozapise i usvaja sva postavljanja i kretanja koja od njega traži trener.

Image
HRVATSKI ŠOU /

Pogledajte kako su Kovačić i Gvardiol majstorskim asistencijama 'rascjepali' Barcelonu

Image
HRVATSKI ŠOU /

Pogledajte kako su Kovačić i Gvardiol majstorskim asistencijama 'rascjepali' Barcelonu

Rodri bi se sljedećih dana trebao vratiti s odmora nakon Europskog prvenstva, a španjolski je veznjak dvaput prošle sezone javno priznao kako je prečesto nastupao bez odmora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pep Guardiola bio je blago rečeno suzdržan kada je u pitanju rotacija na Rodrijevoj poziciji - posebno s obzirom na to da je Cityjev centralni igrač izgubio samo jednom u zadnjih 75 utakmica za klub, a neporaženo je u 50 utakmica Premier lige.

Izvori bliski Cityju ističu da se neće ući u transfer tržište za još jednog veznog igrača te će se od Kovačića tražiti da ponese veliki dio tereta - počevši od subotnjeg Community Shielda protiv Manchester Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pozicioniranje - ostati, pokriti, ne dopustiti da me lopta povuče - to su stvari koje moram poboljšati", rekao je Kovačić.

"Ono što se traži od šestice je da zadrži poziciju, da ostane i da se ne upliće previše u to da ide posvuda, što je ponekad teško momku koji je navikao ići. Trener objašnjava, a mi gledamo video kako bismo znali što moramo učiniti. Volim kada imam podršku jer na toj poziciji nisam toliko igrao sam. Mislim da je teže jer moraš bolje pokriti prostor jer si sam, nisi u paru."

Očekuje se da će Kovačić igrati u paru s još jednim zadnjim veznim na Wembleyju u engleskom Superkupu protiv Man Uniteda u subotu.

Image
Foto: Profimedia

Englezi pišu kako je neuobičajeno loša igra Hrvata kao pojedinačnog broja 6 tijekom poraza od Wolvesa prošlog rujna - koji je Rodri propustio zbog suspenzije - zaustavila Guardiolinu ideju prošle sezone da odabere Kovačića kao samu šesticu. No, 30-godišnjak je kasnije nekoliko puta impresionirao pored Rodrija kada je City u prvenstvu lovio Arsenal, a sada se prilagodio Guardiolinim postulatima - što bi moglo ponovno otvoriti mogućnost da u sljedećoj sezoni ipak djeluje sam u bazi veznog reda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Početak je bio težak. Bilo je nekoliko padova. Nije lako tako brzo pohvatati sve ono što je trener tražio od vas. No, kad jednom naučiš, vidiš da to ima puno smisla", rekao je Kovačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo