GUARDIOLA JAVNO PODRŽAO SOLSKJAERA KAO TRAJNU OPCIJU UNITEDA: / 'On sada ima priliku kakvu sam ja imao u Barceloni'

Image
Foto: AFP

Pep Guardiola dao je do znanja da mu se sviđa što je United zaposlio Solskjaera

22.12.2018.
23:07
AFP
VOYO logo

Guardiola je izabran ispred Josea Mourinha kad je Barcelona tražila nasljednika za Franka Rijkaarda. U tom trenutku je bilo čudno što su Katalonci na klupu postavili neiskusnog trenera, a ne, europskog prvaka Mourinha, ali Guardiola je itekako opravdao priliku.

Pod njim je Barcelona igrala možda i najljepši nogomet u svojoj povijesti, a okitili su se i dva puta titulom prvaka Europe. Iako je malo onih koji od Solskjaera očekuju da slično potigne na Old Traffordu, heroj iz legendarne 1999. godine u kojoj je United osvojio tripletu ima mogućnost zadržati posao i za stalno, bez obzira na to što je doveden kao privremena opcija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad tako mlad trener dobije priliku onda je to zato što je klub siguran da on može obaviti posao. Sa mnom je bilo slično. Bio sam mlad i pružena mi je prilika.", rekao je Guardiola koji nije krio da je zadovoljan što je Norvežanin dobio posao.

"Radio sam brojne poslove i siguran sam da ne možete usporediti igranje nogometa i treniranje ekipe. Želim mu sve najbolje.", rekao je Guardiola pa istaknuo koliko je važno poznavati sredinu u koju trener dolazi raditi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika je prednost poznavanje okoline

"Ja sam tamo bio od svoje 13. godine, naravno da je prednost ako poznaješ klub. Poznavati ljude i kako oni funkcioniraju - to je važno. Ako si ranije bio tamo i znaš detalje koje drugi ne znaju, u velikoj si prednosti.", poručio je Španjolac.

Ed Woodward je već započeo potragu za Mourinhovim nasljednikom i ona će se nastaviti bez obzira na Solskjaerove rezultate. Mauricio Pochettino je ime koje navijači Uniteda najviše žele, ali mete su i Massimiliano Allegri, Diego Simeone i Zinedine Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na sve, Norvežanin je jasno dao do znanja kako i on želi biti razmotren kao trajna opcija.

"Ne bih bio tu da ne želim. Ambiciozan sam, ali razumijem proces kroz koji klub mora proći. Tamo imam savršen život, ali došao sam čim su me pozvali. Ako do svibnja napravimo dobar posao, a oni nađu nekog drugog nema problema. Ja želim samo napraviti dobar posao u ovih par mjeseci.", rekao je Solskjaer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo