Play ponuda

GUARDIOLA I CITY DOLAZE KOD BILIĆA: / 'Pep nikada nije vodio manji klub. Ništa se on ne razlikuje od drugih trenera'

Image
Foto: AFP, JON SUPER

Pred Slavenom Bilićem i West Hamom novi je izazov.

6.1.2017.
15:42
AFP, JON SUPER
Play ponuda

U petak navečer u trećem kolu FA kupa stiže im Manchester City. To je bio razlog zbog kojeg se hrvatski stručnjak putem službene klupske stranice obratio navijačima. Progovorio je tim putem i o mogućem transferu Dimitrija Payeta. No, prvo je prokomentirao ono što ga posebno muči u Engleskoj.

"Imali smo gust raspored za vrijeme blagdana. Mislim da bi pomoglo kada bi kao u Njemačkoj, Italiji ili Španjolskoj imali zimsku pauzu od nekoliko tjedana. To bi podiglo standard Premier lige i pomoglo bi engleskoj reprezentacije. S druge strane uživam u periodu kada se u par dana odigraju tri utakmice, pogotovo jer je Božić", rekao je Bilić pa se okrenuo onom što ga čeka.

"Bit će to teška utakmica. Pep Guardiola, kao i ostali treneri, ima svoju filozofiju koja vodi igrače ali na kraju dana njihova odluka u datom trenutku je najvažnija. Trener ne može reći igraču što da napravi kada je u kaznenom prostoru. Sve je stvar trenutka i stoga mislim da se po tom Guardiola ne razlikuje od drugih. Puno sam puta vidio kako Pique šalje loptu na tribine kada je bilo potrebno. Igrači donose odluke", poručio je Bilić u pismu navijačima.

"Guardiola nikada nije radio u zemlji poput Engleske. Također nikada nije vodio manji klub i borio se za opstanak ili sredinu tablice. S Barcelonom i Bayernom bili su problemi i kada nije pobjeđivao sa stilom. U Njemačkoj se radilo o borbi samo s Dortmundom što nije bilo posebno zanimljivo. Ovdje je drugačije. Šest klubova bori se za naslov", zaključio je Bilić o toj temi pa je prešao na najboljeg igrača.

"Uvijek me pitaju oko situacije s Payetom. To je tako kada imate igrača koji iz tjedna u tjedan igra dobro. Uvijek će postojati špekulacije oko njega, ali se i on i mi u klubu možemo nositi s time. Da sam na njegovom mjestu to bi mi bila dodatna motivacija da pokažem koliko sam dobar. Mislim da nas ova situacije ne može uznemiriti. Nadam se da ćemo večeras odigrati dobro i osigurati prolazak dalje", završio je.

Play ponuda
Play ponuda