GUARDIAN PIŠE: / 'Hrvatska je angažirala čovjeka koji je kažnjen zbog ustaškog pokliča'

Image
Foto: PIXSELL, Sanjin Strukic

Ugledni britanski list Guardian osvrnuo se na Čačičevu odluku da među Vatrene vrati Josipa Šimunića, čovjeka koji je dobio suspenziju od 10 utakmica ne igranja zbog povika 'Za dom spremni'.

22.9.2015.
10:03
PIXSELL, Sanjin Strukic
VOYO logo

Jedan od prvih poteza Čačića bio je dovođenje Josipa Šimunića u tabor Vatrenih. Guardian piše kako je Šimunić propustio SP u Brazilu 2014. godine zbog incidenta nakon sraza s Islandom.

"Suspenzija je došla nakon što je navijačima putem mikrofona uzviknuo "Za dom". Navijači su, tad, odgovorili "Spremni". Ovaj poklić koristio se za vrijeme nacističkog režima u Hrvatskoj koji je bio na snazi za vrijeme drugog svjetskog rata", spominje Guardian koji istiće i kako je Šimunić branio taj poklić, odnosno, svoju reakciju i kako je upravo on sad u taboru Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Marko Lukunic

Problemi izašli na vidjelo

"To je samo istaknulo problem hrvatskog nogometa koji se bori s diksriminacijom, a Hrvatska je ostala bez jednog boda zbog slučaja svastika na Poljudu u ovom kvalifikacijskom ciklusu, za vrijeme utakmice s Italijom".

Britanci su spomenuli i Šimunićevu reakciju na vlastiti poklić...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neki ljudi trebali bi naučiti povijest. Nisam napravio ništa loše. Podržavam svoju domovinu, ako to nekome smeta, to je njegov problem ", rekao je tada Šimunić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo