GRUBI START NA MANDŽI PODIJELIO ITALIJU: / Novi detalji kontroverznog derbija zbog kojeg se vodi pravi rat na internetu

Image
Foto: AFP/Twitter screenshot

Prava hajka krenula je nakon derbija Intera i Juventusa

30.4.2018.
13:53
AFP/Twitter screenshot
VOYO logo

Derbi 35. kola talijanske Serie A, koji je odigran u subotu između Intera i Juventusa na San Siru, ostavio je repove kakvi već dugo nisu viđeni na Apeninima. Juventus je slavio s 3-2, a sporna je odluka suca zbog dosuđenog crvenog kartona Interovom igraču nakon prekršaja nad Marijom Mandžukićem, o čemu piše i ugledna La Gazzeta dello Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, to je samo dio priče koja je podijelila talijansku nogometnu javnost...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

JUVENTUS OBJASNIO KAKVO JE MANDŽUKIĆEVO ZDRAVSTVENO STANJE: Super Mario završio na operaciji, slijedi mu prisilni odmor

Iako fotografija Mandžine noge jasno daje do znanja o težini njegove ozljede (zaradaio je 10 šavova, upitan za iduće kolo) i točnosti dosuđenog, problem leži u činjenici što je glavni sudac utakmice Daniele Orsato imao drukčiji pogled na odluke na suprotnoj strani, točnije sudio je više u korist Juventusa.

Orsato navukao gnjev velikog dijela Italije

Orsato je primjenjivao drukčiji kriterij i navukao gnjev velikog dijela Italije. U prvom redu navijača Napolija, pa Intera, onda i svih onih koji priželjkuju da Juventus siđe s trona, a kojih u Italiji ima mnogo jer je Juve definitivno najomraženiji klub u toj zemlji...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No prava hajka, na objema stranama, krenula je nakon utakmice na društvenim mrežama. Iako je Juventus u povijesti često imao pomoć sudaca, ovo je ipak bilo previše i za Talijane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

LUDI DERBI U MILANU: Mandžo krvario, Perišić inicirao vodstvo, prvaci izjednačili iz mrtvog kuta, bljesak Higuaina

Dvadesetak minuta nakon utakmice Juventus je objavio fotografiju razderanog Mandžukićeva zgloba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na fotografiji se jasno vidjela Mandžina rana, ali su je "internet ratnici, trolovi", kako god, u sekundi učinili dramatičnom, gorom nego što je... Kako piše La Gazzetta dello Sport, obradili su je u Photoshopu, uvećali i izgledalo je kao da je Mandžukića ugrizao kakav oveći pas... pogledajte i sami fotografiju...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lavine negativnih komentara

Fotografija je izazvala lavine negativnih komentara koji su optuživali Interove igrače za brutalnost i želju da se Vatrenog kako bi bio out za daljnji tijek utakmice, što je bilo potpuno suprotno istini. Ionako naelektriziranu atmosferu u kojoj su suci opravdano prozvani zbog propusta u vidu neisključenja bosanskohercegovačkog draguljaMiralema Pjanića dodatno su pojačale nove dvije snimke koje su se ubrzo pojavile na Twitteru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milanske novine i mediji naklonjeni Interu objavili su da su s Tagliaventovih usana pročitali kako Orsatu govori "Nel recupero vinciamo", što bi u prijevodu značilo "u nadoknadi pobjeđujemo", iako je nemoguće utvrditi da je sudac rekao baš to.

Snimka je odmah postala viralna i retweetana je na tisuće puta te je najbolji primjer kako se stvarnost može izokrenuti u sekundi, kako društvene mreže u današnje vrijeme igraju važnu ulogu. Profili s jako puno partitelja naklonjenih Interu odmah su optužili Tagliaventa za navijačke sklonosti prema Juventusu i ponovno je pokrenuta hajka da suci rade u intreresu Stare dame u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obrađena snimka

No, riječ je o klasičnoj prevari. Sporan video u kojem se vidi navodna Tagliaventova izjava obrađena je tako da je nakon snimke Cuadradova gola za 2-2 u 87. minuti ubačena snimka s kraja prvog poluvremena kako Tagliavento preko radija pita Orsata "Quanto recupero facciamo", odnosno:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koliko će biti nadoknade?"

Editirana snimka je izrezana tako da se ne vidi vrijeme u gornjem lijevom kutu, no na Twitteru se onda pojavio dokaz koji demantira navodnu zavjeru protiv Intera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova snimka

Kako da to nije bilo dosta, pa se pojavila nova snimka... Naime, trener Juventusa Allegri kojeg je Orsato isključio pred kraj utakmice, pričao je u mix zoni s Tagliaventom i pozdravio ga s neslužbenim pozdravom "Ciao, Taglia".

I tu se povela rasprava oko toga što je Allegri rekao četvrtom sucu. Prema verziji onih koji ne vole Juve, Allegri je Tagliaventu nahvalio Danielea Orsata i preporučio mu da ga promovira i nagradi za dobro suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bilo je jako dobro. On je bio odličan, promoviraj ga!" navodno je rekao Allegri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Tagliavento je u Italiji nekoliko puta okarakteriziran kao "Juventusov čovjek", a najpoznatiji je po utakmici Milana i Juventusa iz 2012. godine kad nije priznao Milanu gol za 2-0 nakon što je Muntari prebacio loptu barem pola metra preko gol-crte, a susret je završio na kraju rezultatom 1-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče nogometa u ovom derbiju i samog dvoboja, vrijedi spomenuti kako je bio to fantastičan susret u kojem je Juventus imao 1-0 i igrača više, Inter je potom okrenuo rezultat u svoju korist, da bi Juve u posljednjih pet minuta susreta zabio dva gola za važnu pobjedu koja ga ostavlja na vrhu Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo