SREĆI NEMA KRAJA / Grčki mediji sipaju hvalospjeve za nogometaše AEK-a i spominju jedno ime: 'Maksimir ih nije sažvakao, velika pobjeda...'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo će u uzvratu za prolazak u play-off Lige prvaka morati pobijediti s dva gola razlike

16.8.2023.
8:27
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši zagrebačkog Dinama poraženi su u utorak od grčkog AEK-a s 1-2 (1-0) u prvoj utakmici 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka odigranoj u utorak pred 13.311 gledatelja na stadionu Maksimir.

Image
JASNA PORUKA /

AEK je pobjedu na Maksimiru protiv Dinama popratio sa samo dvije fotografije i dvije riječi

Image
JASNA PORUKA /

AEK je pobjedu na Maksimiru protiv Dinama popratio sa samo dvije fotografije i dvije riječi

Dinamo je vodeći pogodak postigao u 39. minuti, a strijelac je bio Marko Bulat koji iz slobodnog udarca s oko 25 metara, kad je pogodio gornji desni kut AEK-ovih vrata. No, preokret je uslijedio u drugom poluvremenu. Grčki prvak je do izjednačujućeg pogotka došao u 59. minuti, a strijelac je preciznim udarcem s 14 metara bio Švicarac Steven Zuber. Pobjedu grčkom prvaku donio je u 90. minuti Konstantinos Galanopoulos udarcem sa sedam metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uzvratni dvoboj je na rasporedu u subotu, 19. kolovoza, s početkom u 20.45 sati, na AEK Areni u Ateni, gdje će Dinamo morati pobijediti s dva gola razlike za plasman u posljednje kolo kvalifikacija za Ligu prvaka, u kojem pobjednika ovog para čeka belgijski Antwerp.

Uoči početka utakmice održana je minuta šutnje za poginulog AEK-ovog navijača Michalisa Katsourisa tijekom koja se, suprotno bojazni iskazanoj od strane Uefinih izaslanika, zagrebačka publika držala dostojanstveno. U spomen na Katsourisa AEK-ovi igrači istrčali su sa crnom trakom oko ruke, a njemu su posvetili i ovu pobjedu na Maksimiru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Za Michalisa'

"AEK u Zagrebu preuzeo vodstvo u kvalifikacijama i posvetio ga Michalisu", piše grčki Sport24, a Gazzeta je istaknula:

"AEK je u drugom poluvremenu spektakularno napredovao i preuzeo kvalifikacijsku prednost u borbi za play-off Lige prvaka. U sjeni Micahlisovog ubojstva, Maksimir nije sažvakao raspoloženi AEK i upoznao je Dinamo sa svojom magijom s potpisom Matiasa Almeide".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"AEK u zvijezdama: Za Michalisa", pišeSDNA, a naslov na Protothemi je sljedeći:

"Velika pobjeda AEK-a u Zagrebu, 2:1 protiv Dinama i kvalifikacije se sada sele u Atenu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo