UTAKMICA VISOKOG RIZIKA / Grci se oglasili uoči okršaja s Dinamom: 'Nema mjesta za nezrelost, nema mjesta za pogreške. Već je pronađen i doživotno istjeran krivac...'

Image
Foto: Profimedia

UEFA je zabranila dolazak navijača Dinama na utakmicu

7.8.2023.
17:36
Profimedia
VOYO logo

Hrvatski prvak Dinamo će u utorak gostovati u Ateni i odigrati prvu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv AEK-a, a odlukom UEFA-e na tom susretu neće biti gostujućih navijača, kao ni u uzvratu u Zagrebu.

Image
KRAJ SAGE /

West Ham pristao prodati Nikolu Vlašića u Torino, poznati detalji transfera

Image
KRAJ SAGE /

West Ham pristao prodati Nikolu Vlašića u Torino, poznati detalji transfera

Dolazak navijača je zabranjen jer dan kasnije, u srijedu, u Ateni igraju Panathinaikos i Marseille pa će se tako u tom gradu u dva dana odigrati dvije utakmice visokog rizika jer bi tamo bile četiri navijačke skupine poznate po izazivanju nereda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz AEK-a su uoči utakmice s Dinamom na službenoj stranici objavili priopćenje upućeno navijačima.

"Pred nama je još jedan povijesni trenutak. Utakmica protiv Dinama veliki je izazov za našu momčad. Prethodnih dana već smo ukazivali na ozbiljne rizike. Nitko ih ne smije ignorirati. Nije stvar samo u dimnim kutijama i bakljama, koje se nikako ne smiju vidjeti na našem stadionu u utorak. Jednako je važno prestati s glupostima s laserima, koje je UEFA spremna ozbiljno kazniti. Nema mjesta za nezrelost, nema mjesta za pogreške. UEFA-ine kazne su teške. Nema potrebe trpjeti ih ako ih možemo lako izbjeći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najstrože sankcije

"Preventivne mjere bit će na najvišoj razini, međutim, prisiljeni smo ponoviti da će i pojedinačne sankcije biti najstrože što mogu. Sigurnosne kamere nadziru stadion. Na ovaj je način pronađen i doživotno istjeran krivac za neprihvatljiv incident na prošloj utakmici s Volosom. Isto će se dogoditi svakome tko upali dimnu kutiju ili baklje ili tko bude koristio lasere. On više neće ući na OPAP Arenu. Ne sumnjajte, pronaći ćemo takve krivce. Uhvaćeni su i oni koji nisu poštovali AEK i naš Dom, oni koji su pokušali ući na stadion. Prošle godine nismo išli s najstrožim kaznama, ali ne dajte se zavarati! Sada neće biti isto."

"Sustav sigurnosnih kamera nadzire ulaze, svi će biti propisno kažnjeni za nedolično ponašanje. Imamo najbolju momčad i najbolju publiku. Oboje je dio našeg identiteta. Nema tolerancije prema glupostima. Nitko ne može reći da nije znao i da nije bio upozoren", stoji u prioćenju AEK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo