FOTO/VIDEO: / Gotovo je! Razbijena Hrvatska se oprašta od SP-a

Hrvatska reprezentacija nije se uspjela plasirati u drugi krug Svjetskog nogometnog prvenstva. U 3. kolu skupine A poražena je od Meksika sa 3:1 i time je završila nastup u Brazilu.

23.6.2014.
14:25
VOYO logo

Kovačevim je izabranicima trebala pobjeda u Recifeu, ali nisu joj se približili ni u jednom trenutku. Meksiko je bio bolji i konkretniji i zasluženo je došao do drugog mjesta u skupini i plasmana u osminu finala u kojoj će igrati protiv Nizozemske. Hrvatska se, pak, vraća kući s pobjedom protiv Kameruna (4:0) i porazima od Brazila (1:3) i Meksika (1:3).

Izbornik Niko Kovač u odlučujući je dvoboj ušao sa Šimom Vrsaljkom na lijevom boku i Danijelom Pranjićem u sredini terena. Nije se to pokazalo uspješnim, Hrvatska je pokazala vrlo malo, tek su iz daljine pokušavali Pranjić, Ivan Perišić i Darijo Srna, ali nijedna lopta nije išla unutar okvira. Najveću je, pak, priliku za Meksiko u 16. minuti imao Hector Herrera koji je s 20-ak metara pogodio prečku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

U nastavku je Kovač pokušao uvođenjem Matea Kovačića umjesto Vrsaljka, ali ni to nije pomoglo. Hrvatska je bila potpuno nemoćna, a Meksiko je postajao sve opasniji i u 72. je minuti konačno i okrunio bolju igru. Herrera je nabacio iz kornera, a kapetan Rafa Marquez nadskočio Vedrana Ćorluku i glavom matirao Stipu Pletikosu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo tri minute kasnije Javier Hernandez je uposlio Oribea Peraltu, a ovaj proigrao Andresa Guardada koji je pogodio s desetak metara za 2:0. Hrvatska se igra nakon toga potpuno raspala, pa je u 82. minuti glavom zabio i Hernandez nakon što mu je loptu, također glavom, proslijedio Marquez.

Poraz je ublažio Ivan Perišić kojeg je u 87. minuti petom proigrao Ivan Rakitić. Imao je Perišić u sudačkoj nadoknadi još jednu priliku, ali je njegov udarac obranio Guillermo Ochoa. U tim je trenucima Hrvatska već imala igrača manje jer je zbog vrlo grubog prekršaja na Carlosu Peñi isključen Ante Rebić koji je ušao u nastavku umjesto Ivice Olića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Brazil 3 2 1 0 7 2 +5 7 2. Meksiko 3 2 1 0 4 1 +3 7 3. Hrvatska 3 1 0 2 6 6 0 3 4. Kamerun 3 0 0 3 1 9 -8 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo