Težak poraz bilih / Gorica uvjerljivom predstavom 'ohladila' Hajduk i znatno mu otežala borbu za Europu

Ovom pobjedom Gorica sa 49 bodova zauzima peto mjesto sa samo bodom manje od Hajduka i trećeplasiranog Osijeka

27.4.2019.
18:40
VOYO logo

U utakmici 31. kola Prve HNL Gorica je na svom stadionu pobijedila Hajduk sa 3:0 i time maksimalno zakomplicirala borbu za treće mjesto.

Nogometaši Gorice po drugi su put ove godine slavili su u susretima s Hajdukom, kojeg su pobijedili i u 4. kolu na Poljudu sa 2:0, dok dok su preostala dva prvenstvena susreta završila bez pobjednika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Gorica sa 49 bodova zauzima peto mjesto sa samo bodom manje od Hajduka i trećeplasiranog Osijeka koji u 19 sati na Gradskom vrtu dočekuje Dinamo.

Pobjednik dvoboja mogao je biti riješen već u prvih 15 minuta u kojima su domaćini stvorili tri izrazite prigodne za pogodak od kojih je onu u 11. minuti iskoristio Miya i doveo domaće u vodstvo. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja poluvremena Hajduk je imao terensku inicijativu ali nije stvorio niti jednu izrazitu prigodu za postizanje gola. U sučevoj nadoknadi Tudor u šesnaestercu neoprezno ruši Lovrića, a najstrožu kaznu u vodstvo domaćih od 2:0 pretvara Poljak Zwolinski

U prvoj akciji u drugom poluvremenu Miya koristi zbunjenost u obrani gostiju i iz blizine u 47. minuti postiže svoj drugi gol kojim je potvrdio zasluženu pobjedu Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk je i drugom dijelu utakmice imao više loptu u svom posjedu, ali su domaćini iz kontranapada  stvorili nekoliko izglednih prigoda iz kojih su mogli "majstorima s mora" nanijeti i uvjerljiviji poraz. 

Najbliže pogotku gosti su bili u 62. minuti kada je oštar udarac Stanka Jurića sa udaljenosti od 20-ak metara zaustavila stativa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo