UZELI SAMO BOD / Gorica propustila priliku da pobjegne Šibeniku na plus četiri: Čeka nas drama u borbi za ostanak u ligi

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Gorica je sa 29 bodova na devetom mjestu i ima dva boda prednosti pred Šibenikom koji je na začelju

6.5.2023.
19:13
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

U prvoj utakmici subotnjeg programa 33. kola Hrvatske nogometne lige Gorica i Slaven Belupo su na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici odigrali dvoboj bez pogodaka.

Image
'SRBI SU RATNIČKI NAROD' /

Bizarne izjave legende Zvezde nakon masakra odjeknula u Srbiji: 'Događalo se i da su pucali jedni na druge'

Image
'SRBI SU RATNIČKI NAROD' /

Bizarne izjave legende Zvezde nakon masakra odjeknula u Srbiji: 'Događalo se i da su pucali jedni na druge'

Momčad Željka Sopića je tražila pobjedu kojom bi se tri kola prije kraja odmaknula od Šibenika na četiri boda prednosti u borbi za zadržavanje u elitnom razredu hrvatskog klupskog nogometa, ali domaći nisu željeli ostaviti previše prostora za kontranapade gostiju iz Koprivnice pa se nisu odlučili za juriš prema golu Slaven Belupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, početak je donio nekoliko zanimljivih situacija u kaznenom prostoru gostiju. U 14. minuti je Kristian Fućak pao nakon duela s Božiće, ali sudac Bel nije ni pomislio pokazati na bijelu točku. Dvije minute poslije Toni Fruk je pucao sa 20 metara, a vratar Slaven Belupa Ivan Čović vršcima prstiju prebacio loptu preko grede.

Za novu ozbiljnu situaciju pred golom trebalo je čekati do kraja prvog poluvremena, kad je Fućak gađao glavom, a Čović još jednom obranio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom poluvremenu je bilo još manje situacija vrijednih spomena. Gostujući veteran Ivan Krstanović je udarcem s 20-ak metara u 60. minuti natjerao Božidara Radoševića na prvu intervenciju.

Navijači, igrači i vodstvo Gorice u 78. minuti je vidjelo elemente za dosuđivanje kaznenog udarca, kad je Vujnović pao oko ruba kaznenog prostora nakon sraza s Bosecom. Nakon duže komunikacije s VAR sobom, sudac Dario Bel iz Osijeka je još jednom odlučio da utakmica može biti nastavljena bez izvođenja kaznenog udarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samoj završnici dvoboja, na isteku treće minute sučevog dodatka, Koprivničani su opasno zaprijetili. Odapeo je s ruba kaznenog prostora Mihalić, ali je Radošević efektnom intervencijom skrenuo u korner loptu koja je išla pod gredu.

Gorica je sa 29 bodova na devetom mjestu i ima dva boda prednosti pred Šibenikom koji je na začelju. Slaven Belupo je s 41 bodom na sedmoj poziciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vodeći Dinamo je sa 71 bodom već osigurao novi naslov prvaka Hrvatske, jer drugoplasirani Hajduk zaostaje 12 bodova. Rijeka je na trećem mjestu sa 47 bodova, a dva manje ima Osijek na četvrtoj poziciji.

Brave
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
Samit
default_cta
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Barbapapa
default_cta
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo