GORICA – HAJDUK 1-1: / Goričani s igračem manje 'zavezali' Splićane; Torcida nije htjela ući na tribinu

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Nogometaši Gorice uzeli su bod Hajduku na svom terenu

4.11.2018.
16:51
PIXSELL
VOYO logo

GORICA – HAJDUK 1-1

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Goričani slave bod protiv Hajduka na svom terenu, momčad Zorana Vulića i dalje je u krizi i nema naznaka prema boljem. Moglo se to u nedjelju poslijepodne u predgrađu Zagreba u 13. kolu HNL-a i vidjeti, Gorica se branila cijelo drugo poluvrijeme i s igračem manje uspjela odolijeti svim naletima Hajduka, naposljetku, odgovarala im je i obrambena igra, ali Bijeli koncu nisu mogli doći do vodstva i pobjede...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žestoka utakmica

Utakmica je bila vrlo žestoka, glavni sudac utakmice Jović je podijelio sedam žutih i jedan izravni crveni karton, a susret je obilježio nevjerojatan solo gol Atiemwena. Nigerijac je gurnuo loptu Juriću kroz noge, poslao Borju 'po ćevape' i sjajno zabio za vodstvo Gorice. Na kraju je to bio i jedini udarac Gorice na susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gorica je povela fantastičnim pogotkom Atiemwena

Gorica je povela fantastičnim pogotkom Atiemwena u 14. minuti, za konačnih 1-1 pogodio je Jairo u 32. Bio je to prvi prvenstveni pogodak bijelih iz igre nakon 417 minuta. Domaće su ambicije bitno splasnule krajem prvoga poluvremena nakon što je iskusni 36-godišnji branič Igor Čagalj, zbog preoštrog starta na Bradariću, zasluženo dobio crveni karton u 43. minuti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, na ovoj utakmici nije bilo Torcide, oko 450 navijača Hajduka stiglo je pred stadion, no kako im je domaćin omogućio kupnju tek 200 ulaznica nitko od njih u znak solidarnosti nije želio ući na tribine, javlja Goal.com. Splićani su sada na šestoj poziciji dostigli Slaven Belupo, dok je Gorica s 25 bodova ostala na petom mjestu prvenstvene ljestvice.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA:

90' - Sudačka nadoknada je 3 minute.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Opsada Hajduka traje i traje. Gorica je praktički cijelo drugo poluvrijeme zabijena u svojih 16 metara, no čvrst je taj bedem.

89' - ZamjenaJradi nakon dobre partije izlazi s travnjaka, a mijenja ga mladi Teklić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' - Zamjena u momčadi Bijelih. Iz igre je izašao Šehić, a zamijenio ga je mladi Palaversa.

76' - Zamjena i kod domaćih. Pljesak s tribina za Dvornekovića. 'Desetka' Gorice je izašla iz igre, zamijenio ga je Giorgi Mčedlišvili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

70' - Zamjena kod Splićana. Vulić mijenja. Uveo je Ivanovskog, a izvadio Bradarića.

67' -Novi žuti karton na susretu. Dobio ga je Juranović nakon nepravilnog zaustavljanja Atiemwena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

64' - Najviši u skoku nakon kornera bio je Borja Lopez. Dobro je zahvatio loptu, ali njegov udarac nije imao snagu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

62' - Bravo za Kahlinu, mogao je Hajduk sad zabiti gol za 2-1. Jradi je odlično izveo slobodni udarac i u situaciji gdje je većina mislila da će nabaciti, on je pucao izravno prema golu, u drugi kut gola. Kahlina se ispružio i vršcima prstiju skinuo udarac. Ovo je njegova 78 utakmica na vratima Gorice. Nešto s čim se ne može baš puno njih pohvaliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Čabraja je dobio žuti karton nakon sudara sa Šehićem.

49' - Borja Lopez je sad spasio u zadnji čas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Pokušat će Gorica obraniti bod, Gorica voli da nema loptu u svojim nogama i da prijeti iz prikrajka. U ovoj situaciji rezultat im odgovara.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45+1. minuta: Završilo je prvo poluvrijeme utakmice. Na odmor momčadi idu rezultatski izjednačena (1-1), ali Hajduk će u nastavak krenuti s igračem više.

45. minuta: Igrat će se minuta nadoknade vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43. minuta: CRVENI KARTON! Kapetan Gorice Čagalj zbog opasne igre napušta travnjak. Džonom je pogodio natkoljenicu Bradarića. Namjere nije bilo, ali nije se niti kapetan Gorice bunio na odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40. minuta: Još pet minuta prvog poluvremena, rezultat je 1-1.

35. minuta: Inače, ovo je novost na stadionu Gorice. 'Debitiraju' reflektori na ovoj utakmici.

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Novopostavljeni reflektori na gradskom stadionu u Velikoj Gorici 04.11.2018., Gradski stadion, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, HNK Gorica - HNK Hajduk. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

32. minuta: GOOOOOOL! Hajduk je izjednačio, rezultat je 1-1. Zabio je Jairo u trenucima dominacije Gorice. Ubačaj je stigao s desne strane, a Brazilac je bio najviši u skoku.

27. minuta: Zabili su nogometaši Gorice sad još jedan pogodak. Nakon akcije po lijevoj strani precizan je bio Zwolinski, no gol je poništen zbog zaleđa. Nitko se nije zbog toga bunio.

20. minuta: Žute kartone dobili su Jradi u 14. i Marina u 20. minuti.

14. minuta: GOOOOOL! Gorica vodi 1-0 nakon sjajnog prodora i pogotka Atiemwena. Nezaustavljiv je bio Nigerijac za Hajdukovu obranu, nisu mu smetali ni Jurić ni Lopez, a nemoćan je bio i vratar Blažević.

9. minuta: Obrana Kahline nakon što je udarac okušao Jurić.

4. minuta: Lijep početak utakmice. Hajdukovi nogometaši bili su u šansi, no Jairo gađa blok domaćina u šansi za gol. Bit će korner.

2. minuta: Već je jedan igrač u sučevoj bilježnici. Ismajli je požutio nakon prekršaja.

1. minuta: Utakmica je započela!

14:58: Ovo je krasno za vidjeti!

Image
Foto: PIXSELL
Image
Foto: PIXSELL

Velika Gorica: Susret Gorice i Hajduka u 13. kolu HT Prve lige 04.11.2018., Gradski stadion, Velika Gorica - Hrvatski Telekom Prva liga, 13. kolo, HNK Gorica - HNK Hajduk. Kristijan Kahlina, Ahmed Said. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

14:45 - Petnaest minuta do početka utakmice!

Na službenim internetskim stranicama velikogoričkog prvoligaša još od petka stoji obavijest da ulaznica za nadolazeći ogled nema. Veliki interes vlada za nadolazeći ogled, a ne bi to trebalo čuditi pogleda li se što novi hrvatski prvoligaš ove sezone radi.

Razmišlja se o opstanku...

Iako će predsjednik Gorice Nenad Črnko u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju reći 'Još nam je uvijek samo opstanak u glavi!', pogled na ljestvicu kazuje da je velikogorički prvoligaš četvrta momčad u prvenstvu sa deset bodova više u odnosu na sljedećeg suparnika.

Puni stadion ne znači i plus u klupskoj blagajni. Ista je slika viđena na utakmici protiv Dinama, a Črnko kaže da su tada poslovali s minusom. Ipak, klub sve više prepoznaju sponzori pa ambicije rastu.

...ali i Europi

"Ako zadržimo ovakav plasman još neko vrijeme, idemo u licenciranje stadiona za UEFA-ina natjecanja. Za pretkola imamo sve uvjete. Postavit ćemo sjedalice na istočnu tribinu i imat ćemo ih ukupno 5000. Infrastruktura je kompletirana, nedostaju samo kozmetički detalji", veli Črnko ne skrivajući da igrači Gorice imaju dodatan motiv u utakmici koja slijedi.

" Kod nas su premije definirane plasmanom, a dodatno se vrednuju pobjede nad Dinamom, Rijekom, Hajdukom i Osijekom. Već su na tri utakmice igrači zaradili kvalitetne premije, tako idu i premije danas za Hajduk."

Hajduk kod Gorice dolazi s oslabljenim kadrom, premda niti treneru Zoranu Vuliću . Domaćini o tome ne vode brigu...

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo